Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župani Marušić i Flego o regionalnoj suradnji

Spojiti turizam i poljoprivredu Istre i Slavonije

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ono što mi doista možemo, a uvijek se govorilo o povezivanju zelene i plave Hrvatske, jest dobrom i kvalitetnom hranom opskrbljivati turističke kapacitete u Istri, rekao je župan Marušić

Regionalna suradnja i razmjena iskustava Brodsko-posavske i Istarske županije bila je glavna tema sastanka dvaju župana, Danijela Marušića i Valtera Flege, u Slavonskom Brodu. U kontekstu povezivanja “zelene” i “plave” Hrvatske, župan Flego istaknuo je kako je pitanje ruralnog razvoja u pogledu infrastrukture, interneta, vodoopskrbe i vodozaštite te zadržavanja mladih u ruralnom prostoru u vrhu prioriteta Istarske županije.

Predstavnici Vira sudjelovali na sajmu Place2Go u Zagrebu Novim sloganom ‘Više od otoka’ Virani se predstavili na turističkom sajmu

– Vi znate da smo mi najturističkija hrvatska županija, da puno ljudi iz Brodsko-posavske dolazi raditi kod nas i vrlo je zanimljivo vidjeti nove investicije u turizmu koje u suradnji s privatnim sektorom planiramo ostvariti u narednih nekoliko godina. Želimo spojiti ne samo ljude, turizam i poljoprivredu, već i proizvode s ovog područja. Sve ideje o kojima smo raspravljali prenijet ću i javnom i privatnom sektoru, kako bi se još bolje povezali – rekao je Flego.

Domaćin, župan Danijel Marušić zahvalio je na posjetu kolegi i njegovim suradnicima iz Istarske županije, napomenuvši kako je ovaj radni sastanak dugo planiran te kako su razgovarali o aktualnim temama i problemima u funkcioniranju županija, ali i potencijalima.

bogatija turistička ponuda lošinja Interpretacijski centar pomorske baštine u potpalublju “Nerezinca”

– Puno toga možemo naučiti od Istarske županije. Ono što mi doista možemo, a uvijek se govorilo o povezivanju zelene i plave Hrvatske, jest dobrom i kvalitetnom hranom opskrbljivati turističke kapacitete u Istri. Istarski pršut zaštićen je na europskoj razini, a za takav proizvod potrebne su sirovine, pri čemu mislim na sektor svinjogojstva u našoj županiji – rekao je Marušić.