Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Trenutačno je to jedini grad gdje je omogućen ovakav način izdavanja propusnice

Lakše do propusnice, treba samo ispuniti online formu

Foto: Grad Sveta Nedelja
Volonterski i brzo aplikaciju su za Grad Sveta Nedelja izradili Saša Ilišević i Ivan Voras iz poduzeća Equinox Vision

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje od petka je omogućio građanima jednostavniji način ishođenja propusnice. U trenutku pisanja teksta aplikacija za propusnice Stožera jedina je aplikacija za izdavanje propusnice u RH. Ishođenje propusnice, poručuju iz Grada, moguće je putem aplikacije na poveznici https://forma.tel/sn gdje je potrebno popuniti jednostavan obrazac. Po odobrenju, propusnica će stići na e-mail adresu navedenu u obrascu.

Zbog COVID-19 Obustavljen rad reciklažnog dvorišta

– Ako se propusnica traži iz razloga pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama, građani mogu biti kontaktirani od strane Stožera radi provjere informacija o korisniku o kojem se skrbi stoga molimo da obavezno navedete ispravan kontakt-telefon – upozoravaju u Gradu Sveta Nedelja dodaju da će propusnica stići preko e-maila s adrese propusnice@forma.tel, pa građane mole da, ako se čini da odgovor, odnosno propusnica nije stigla, pogledaju za svaki slučaj i u neželjenu e-mail poštu odnosno “spam” ili “junk” dio pošte.

Podsjećamo, Stožer civilne zaštite izdaje propusnicu isključivo sugrađanima koji imaju prebivalište na području Svete Nedelje za svrhu kretanja izvan mjesta prebivališta, a kretanje unutar područja grada dopušteno je bez propusnice. U Gradu također navode i koji su prihvatljivi razlozi za izdavanje propusnice. Među njima je pružanje skrbi djeci, a posebice ako je u obitelji novorođenčad, te briga za stariju i nemoćnu osobu izvan područja grada. Ta briga uključuje obilazak, kupnju prehrambenih potrepština i lijekova te dogovorene preglede.

Potpisan sporazum o partnerstvu između Grada Svete Nedelje i Hrvatskog telekoma Svetoj Nedelji stiže brzi internet od čak 100 MB/s zahvaljujući projektu “teškom” 76,2 mil. kuna

Propusnica se izdaje i onima kojima je potrebna za odlazak u trgovinu po osnovne namirnice, a propusnica za odlazak u kupovinu daje se isključivo na jedan dan. Kako ne bi dodatno opterećivali liječnike, Stožer civilne zaštite će izdavati i propusnice za liječničke potrebe, no samo ako je odlazak u drugi grad na pregled nužan, u svrhu ginekoloških pregleda trudnica, u slučaju da je potrebna posebna skrb i njega koja je neophodna te za hitne stomatološke preglede. Zahtjevi se zaprimaju i putem e-mail adrese na pitanja@grad-svetanedelja.hr, te na kontakt brojeve 01/3335-425, 099/582-7501 te 099/851-7960 isključivo između 9 i 13 sati.

– No još jednom naglašavamo da će izdavanje propusnice putem ove aplikacije biti najbrži i najlakši način – poručuju u Gradu, a posebnu zahvalu poručuju Saši Iliševiću i Ivanu Vorasu iz poduzeća Equinox Vision na volonterskoj i izuzetno brzoj izradi aplikacije.

Gradonačelnik obišao radove u Maloj Gorici Nakon gradnje vodovoda slijedi rekonstrukcija ulice