Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
POŽEGA

U Tehničkoj školi svečano je otvoren Praktikum za automehaniku i autoelektriku

Foto: Požeško-slavonska županija
Zamisao škole je pružiti mjesto za praktičnu nastavu ali i uslužnu djelatnost, kako bi učenici dobili dodatno znanje iz različitih načina rada.

U Tehničkoj školi u Požegi Svečano je otvoren praktikum za obavljanje praktične nastave zanimanja automehaničar i autoelektričar. Nova radionica je dodatak već postojećim radionicama iz struka stojne obrade i strojobravarije. Radionica će obučavati učenike 1. i 2. razreda, koji su novi u tome smjeru i nemaju još stečeno dovoljno osnovno znanje za praktičnu nastavu te će nakon stečenog početnog znanja moći odrađivati kvalitetnu praktičnu nastavu kod obrtnika.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege Potpisani ugovori Požega će stipendirati 22 nova studenta i učenika

Učenici će učiti i raditi na najmodernijoj opremi i najmodernijoj tehnici unutar radionice. Zamisao škole je pružiti mjesto za praktičnu nastavu ali i uslužnu djelatnost, kako bi učenici dobili dodatno znanje iz različitih načina rada. Vrijednost radionice je pola milijuna kuna, uz vlastita sredstva škole dobivena su sredstva od Požeško-slavonske županije.

Ravnatelj Tehničke škole Zoran Galić istaknuo je kako se sve češće susreću s problemom zatvaranja auto mehaničkih obrta gdje su učenici obavljali praktičnu nastavu. Sve više mladih ljudi odabire neka druga zanimanjima baš iz tog razloga te je ova radionica značajna za rješavanje tog problema.

Najsigurniji grad Vrijedno priznanje Požega proglašena trećim najsigurnijim gradom