Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Vrijedno priznanje

Požega proglašena trećim najsigurnijim gradom

Najsigurniji grad
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Status jednog od najsigurnijih gradova za život Požega nosi već godinama, istaknuo je gradonačelnik Puljašić

Grad Požega ponovno je svrstan među najsigurnije gradove u Hrvatskoj, i to na visoko treće mjesto. Ovo vrijedno priznanje preuzeo je požeški gradonačelnik Darko Puljašić na desetoj međunarodnoj konferenciji “Sigurnost gradova 2018.”, koja je u organizaciji Hrvatskog instituta za urbanu sigurnost održana u Splitu.

Ante Potrebica Ante Potrebica: Ne postoji grad sličan Požegi, ona je originalna i jedinstvena

Kao i svake godine, na konferenciji je predstavljena rang-ljestvica najsigurnijih hrvatskih gradova. Analizu je izradio Ekonomski institut iz Zagreba na osnovi podataka MUP-a, a u obzir su uzeta četiri kriterija: broj nasilnih kaznenih djela, broj imovinskih kaznenih djela, žrtve u prometu te zlouporaba opojnih droga.

– Ponosan sam na priznanje koje pripada ponajprije mojim sugrađanima, jer grad čine ljudi koji u njemu žive, a Požega je grad čestitih i poštenih ljudi. Status jednog od najsigurnijih gradova za život Požega nosi već godinama, što je još jedan pokazatelj kako je naša sredina ugodna za život i poslovanje. Ulaganjem u kulturu, sport i mlade kao metodama prevencije nastojat ćemo ovaj status zadržati i u vremenu koje je pred nama – rekao je Puljašić. Četvrtu godinu zaredom Sinj je proglašen najsigurnijim gradom u Hrvatskoj, dok je drugo mjesto pripalo Đakovu. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 29 gradova s više od 20.000 stanovnika.

Uskrsni sajam u Požegi Uskrs u Požegi Sajam, blagdanski ručak, igre za djecu i ukrasne pisanice izložba Udruga Požart Noćne izložbe i svirka u Ledari