Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
'Veliko srce za djecu Neretve'

U tijeku akcija prikupljanja sredstava za kupnju nužne medicinske opreme i vozila

Foto: Grad Metković
Svi zainteresirani mogu se priključiti do 14. listopada kada će u 11 sati službeno završiti konferencijom u hotelu International, na kojoj će se objaviti iznos prikupljenih donacija

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“ kojom se planira prikupiti 500.000 kn za nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću, kao i druge medicinske opreme, prvenstveno kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković, priopćili su iz gradske uprave.

terapijska podrška Pokreće se projekt Centra za ranu intervenciju na području doline Neretve

Među najvažnijim razlozima za pokretanje ove inicijative je činjenica da je najbliža bolnica za stanovnike doline Neretve udaljena 100 kilometara, a vozilo bi omogućilo brži i adekvatniji prijevoz najtežih bolesnika. Rodilište u Metkoviću je jedino rodilište za cijelu dolinu Neretve, a CTG uređaj neophodan je za svaki uspješan porod.

Akciju su već podržali i brojni poznati: Darijo Srna, Matija Vuica, Nikica Gabrić, Branka Bebić Krstulović, Davor Dominiković, Igor Štimac, Milana Vlaović Kovaček, Neda Parmać, Sanja Parmać, Jurica Popović, Matija Prskalo, Slavko Goluža, Rafael Dropulić Rafo, Nela Sršen i dragi prijatelji Neretve, Luka Modrić i Mateo Kovačić.

U sklopu akcije, udruga Plochallenge organizirala je humanitarni polumaraton građana u Pločama. Svi zainteresirani mogu se priključiti do 14. listopada kada će u 11 sati službeno završiti konferencijom u hotelu International, na kojoj će se objaviti iznos prikupljenih donacija.