Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
terapijska podrška

Pokreće se projekt Centra za ranu intervenciju na području doline Neretve

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Na sastanku se razgovaralo o rješenju problema za djecu s potrebama, kroz uspostavljanje socijalne infrastrukture u vidu uređenja i opremanja prostora u Dnevnoj bolnici za djecu rane razvojne dobi

Župan Nikola Dobroslavić, sa zamjenicom Žaklinom Marević i ravnateljicom Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije Melanijom Milić, susreo se s gradonačelnikom grada Metkovića Daliborom Milanom i suradnicima, predstavnikom Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Metković Nikolom Popovićev, predstavnicom Centra za socijalnu skrb Metković Višnjom Gabrić, povodom prijave na projekt Osnivanje Centra za ranu intervenciju na području doline Neretve kojim će se omogućiti uređenje i opremanje Centra u kojem će se djeci rane razvojne dobi ( od 0 do 3 godine i od 4 do 7 godina) pružiti cjeloviti pristup terapijske podrške, što će u konačnici doprinijeti razvoju sustava podrške socijalnih usluga u zajednici na višoj razini.

Potpisivanje ugovora Za udruge osoba s invaliditetom i udruge u zdravstvu više od milijun kuna

Dogovoreno je da će nositelj projekta biti Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, koji imaju potrebit operativni i institucionalni kapacitet, dok su ključni partneri u projektu Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković. Regionalna razvojna agencija DUNEA bit će zadužena za prijavu i provedbu projekta.

Na sastanku se razgovaralo o rješenju problema za djecu s potrebama, kroz uspostavljanje socijalne infrastrukture u vidu uređenja i opremanja prostora u Dnevnoj bolnici za djecu rane razvojne dobi, omogućavanjem stručne podrške i terapijske rehabilitacije, te nabavom dijagnostičke i didaktičke opreme. Projektom će se ponuditi integrirani pristup djeci s poteškoćama u razvoju. 

Projekt će se prijaviti na Poziv na dostavu ponuda „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije-2.faza, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i njegovim ishodom će se ustanoviti prvi Centar za radnu intervenciju na širem području.

Svečanost u Općoj bolnici Dubrovnik Dovršen Objedinjeni hitni bolnički prijem, sufinancirao ga EU s 20 milijuna kuna