Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
UREĐENJE CESTA I ENERGETSKA OBNOVA

U tijeku radovi na asfaltiranju županijske ceste

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U asfaltiranje cesta uložit će se 21,7 milijuna kuna, kažu iz ŽUC-a

Na području Općine Dubrava redovito se radi na prometnoj infrastrukturi pa su tako trenutačno u tijeku radovi na asfaltiranju županijske ceste 3042, odnosno cesti Nova/Stara Kapela i Nova Kapela/Hagan. Uskoro kreću i radovi na županijskoj cesti 3041 (Dubrava/Zvekovac) na kojem su nedavno završili radovi na postavljanju vodovodne mreže.

Ilustracija Općina Dubrava ima nove mjere za rješavanje stambenog pitanja mladih Kupujete ili obnavljate kuću? Općina će sudjelovati u trošku

– U asfaltiranje županijskih i lokalnih cesta Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije (ŽUC) uložit će u ovoj godini 21,7 milijuna kuna. Asfaltirano će biti oko 60 kilometara cesta. Nastavljamo kontinuirano ulagati u naše prometnice – kazao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka. Riječ je, napominje načelnik općine Tomislav Okroša, o dva problematična i prometna pravca.

– U ovom mandatu obnovljeno je oko 15 kilometara prometnica zahvaljujući županu Zagrebačke županije te ravnatelju Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislavu Landeki – objasnio je načelnik Okroša.

I U SLJEDEĆIH PET GODINA Vatrogasna zajednica u istom sastavu

Na području Dubrave u tijeku je energetska obnova društvenih domova, i to u Staroj Kapeli i Brezju.

– A to je ujedno i nastavak u ulaganje u podizanje kvalitete života mještana Dubrave – nadodao je Okroša. Radovi obuhvaćaju promjenu krovišta, postavljanje nove izolacije, fasade te PVC stolarije, a vrijednost radova na domu u Brezju je 289 tisuća kuna, a u Staroj Kapeli gotovo 480 tisuća kuna.