Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Đurđevački pijesci

U tijeku radovi na zgradi Posjetiteljskog centra i zgradi hostela u Boriku

1/11
Foto: Grad Đurđevac
Budući Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci na multimedijalan će način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima

U Đurđevcu radovi ne staju, a osim gradnje kružnog toka na Ledinama i ceste u industrijskoj zoni, u tijeku su i radovi na zgradi Posjetiteljskog centra te zgradi Škole u prirodi, a u sklopu projekta prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka.

Mali kreativci Osmijeh u bojama: na natječaj pristiglo 149 kretivnih likovnih radova

Grad Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao sredstava EU za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

U tijeku su radovi na kompletnoj obnovi, uređenju i opremanju stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine. Još prošli tjedan krenuli su radovi na zamijeni krovišta, te je staro krovište potpuno uklonjeno, a ovaj tjedan kreću radovi na postavi novog krovišta i vanjske stolarije.

Budući Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci tako će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Radi se i na drugom segmentu projekta, a koji se odnosi na izgradnju hostela u Park šumi Borik. Trenutačno se na zgradi hostela postavlja krovište.

Sjednice Gradskog vijeća Novo lice i vizure grada U tijeku radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu

- Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije. Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik gdje će se postojeći objekt urediti i prenamijeniti u smještajne kapacitete prvenstveno namijenjene djeci i školi u prirodi. Predviđamo da će svi radovi biti gotovi do kraja godine pa bismo mogli organizirati veliko otvorenje novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.