Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Završena energetska obnova vrtića u Radničkom naselju vrijedna milijun kuna

U uređenom prostoru uživa 70 mališana, vrtić već četiri godine bez liste čekanja

1/5
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vrtić je obišao i gradonačelnik Dario Hrebak istaknuvši da je ovom obnovom, uz gradnju novog objekta u Gudovcu, završena obnova vrtića te da već kreće novi ciklus u koji su uključene škole

Grad Bjelovar ove je godine krenuo s energetskom obnovom čak šest zgrada odgojno-obrazovnih ustanova. Među njima su vrtić i jaslice Dječjeg vrtića Bjelovar u Radničkom naselju. Radovi na obnovi su gotovi, dok sama provedba projekta traje do siječnja. Gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima obišao je završeni vrtić. Nakon obilaska istaknuo je da je ovaj objekt završni dio energetske obnove na zgradama vrtića na području grada Bjelovara.

Grad Bjelovar odgovoran je za 300 kilometara prometnica 'Od iduće godine nećemo imati ni metra neasfaltiranih cesta'

Uskoro i obnova IV. OŠ

– Još nam je ostala gradnja nove zgrade Dječjeg vrtića u Gudovcu, pa ćemo, što se tiče ulaganja u vrtićki sustav, završiti ciklus obnove. Obnova vrtića u Radničkom naselju projekt je financiran iz Fonda za regionalni razvoj u suradnji s Gradom Bjelovarom. Vrijednost projekta je milijun i jednu tisuću kuna – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Projekt će se financirati većinom iz fondova, više od 600 tisuća kuna, a predviđa se ušteda veća od 54 posto. Ovaj je vrtić bio jedan od onih kojima je obnova bila prijeko potrebna zbog dotrajalosti, istaknuo je Hrebak dodavši kako mu je cilj do kraja mandata obnoviti sve vrtiće i škole u gradskoj nadležnosti. Također je istaknuo da Grad Bjelovar kreće u novi ciklus energetske obnove.

Gradonačelnik Dario Hrebak u obilasku radova U gradu i okolici više od 50 gradilišta, a vrijednost radova oko 70 milijuna kuna

– Upravo raspisujemo natječaj za obnovu Doma kulture vrijedan 10 milijuna kuna, nakon čega slijedi Dom u Zvijercima, škola u Obrovnici, škola u Gornjim Plavnicama te škola u Kokincu. Valja spomenuti i jedan od najvećih projekata koji tek trebamo prijaviti, a to je obnova jedne od najvećih gradskih škola, IV. osnovne škole i Dvorane europskih prvaka – ispričao je gradonačelnik Hrebak.

Velika ušteda

Završetak energetske obnove dječjih vrtića osim malih polaznika i njihovih roditelja, veseli i ravnateljicu Dječjeg vrtića Bjelovar Annu Lauš.

– U Dječjem vrtiću u Radničkom naselju imamo 70 mališana i sretni smo što je obnova završena jer ušteda će biti velika. Novoobnovljenim vrtićem zadovoljni su i roditelji, a posebno djeca i djelatnici vrtića jer zgrada je potpuno uređena. Naša matična zgrada također je nedavno obnovljena i zaista svi možemo potvrditi da se kvaliteta rada i boravka djece poboljšala – kazala je ravnateljica i dodala da u posljednje četiri godine nisu imali djece na čekanju, a sada je veća potražnja za jaslicama što dokazuje da je obnova bila potrebna jer se broj djece povećava.