Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gradonačelnik Dario Hrebak u obilasku radova

U gradu i okolici više od 50 gradilišta, a vrijednost radova oko 70 milijuna kuna

Foto: Grad Bjelovar
Na atletskoj stazi Sokolana skinut je stari sloj tartan staze i postavljen novi, a postavljene su i nove daske za skok u dalj i troskok

Ove godine Grad Bjelovar je u plan uvrstio više od 50 radova i projekata, procijenjene vrijednosti oko 70 milijuna kuna. U zadnjih nekoliko mjeseci, neki su radovi završeni, neki su u tijeku, pa je tim povodom gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima započeo obilazak radova kako bi javnost bila upoznata što je završeno, što se radi i što se planira.

Grad i četvrtu godinu nastavlja projekt „Djetinjstvo bez gladi“ Broj djece koja koriste besplatan obrok stalno raste, a mnoga su i jedino dijete u obitelji

Vrijednost 237.000 kuna

Naime, radovi su izvođeni i na atletskoj stazi Sokolana, koja je sada sanirana za potrebe Atletskog kluba Bjelovar i nekoliko škola. Projekt je to kojim se promijenio stari sloj tartan staze i postavile nove daske za skok u dalj i troskok.

– Imamo više od pedeset gradilišta na kojima se radi i čija je procijenjena vrijednost oko 70 milijuna kuna. Velik dio radova bit će završen za vrijeme ove građevinske sezone, a dio koji smo sada počeli, završit ćemo iduće godine jer se radi o velikim projektima. U sljedeća dva tjedna, planiramo obići sve radove i, naravno, objaviti koji su završeni, a koji su u tijeku. Jedno od gradilišta bila je i ova obnovljena atletska staza koja je vrijedna 237 tisuća kuna, od kojih je 70 tisuća kuna potpomogao Hrvatski paraolimpijski odbor – rekao je Hrebak i dodao da se dugo čekalo na obnovu atletske staze koja je izuzetno važna za Atletski klub Bjelovar koji je to zaslužio jer ima dugogodišnje vrhunske rezultate.

– Naravno da je nama interes izgraditi novi nogometni stadion te obnoviti postojeći na nogometnom igralištu i svakako obnoviti atletsku stazu u sklopu nogometnog stadiona – napomenuo je Hrebak.

Ivanec Uređuje se pješačka zona, uredit će se i 10-ak novih parkirnih mjesta

Svi će biti zadovoljni

Osim atletske staze, gradonačelnik je obišao još jedno završeno gradilište, a riječ o cesti pokraj Bjelovarskog sajma iz smjera Gudovca, uz tvrtku Troha dil do Bjelovarskog sajma. Ukupna vrijednost asfaltiranja ceste pokraj Bjelovarskog sajma je 200 tisuća kuna. Gradonačelnik je zadovoljan jer sada neće biti prašine prigodom održavanja Bjelovarskog sajma koja je do sada stvarala probleme, ali i izazivala nezadovoljstvo kod posjetitelja i lokalnog stanovništva.

– Vjerujem da će svi biti zadovoljni, od lokalnog stanovništa koje se nalazi uz ovu cestu do tvrtke Troha dil i tvrtke Bjelovarski sajam – poručio je Hrebak.

Ljetna tvornica znanosti u Bjelovaru Mali Bjelovarci na jedan će dan pomagati Osvetnicima i tražiti kamenje beskonačnosti