Izbornik
Naslovnica Županije
Uloženo je 1,4 milijuna eura

U Velikoj Ludini uređena prometnica duga 9 km

REKONSTRUKCIJOM prometnica je dodatno proširena, što će povećati sigurnost prometovanja ovom dionicom
Foto: SMŽ

Svečano je otvorena sanirana županijska cesta Mala Ludina – Kompator – Mustafina Klada.

– Sisačko-moslavačka županije je u suradnji s Općinom Velika Ludina i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture RH sanirala i modernizirala prometnicu na području općine Velika Ludina duljine 9 km, a vrijednost radova je oko 1,4 milijuna eura. Nastojimo sanirati, modernizirati i izgraditi što više novih prometnica na području županije, povezujemo ruralna područja s urbanim središtima te podižemo kvalitetu prometovanja – izjavio je ovom prilikom župan Ivan Celjak.

Prilikom rekonstrukcije prometnica je dodatno proširena, što će povećati sigurnost prometovanja ovom izrazito frekventnom dionicom.

Zadovoljstvo završetkom rekonstrukcije prometnice istaknuo je i načelnik općine Velika Ludina Dražen Pavlović.

– Velik je značaj ove prometnice jer smo njome dobili dobru povezanost općine Velika Ludina, odnosno Sisačko-moslavačke županije s dvije susjedne županije, Bjelovarsko-bilogorskom i Zagrebačkom županijom. Ujedno, sanacija ove prometnice predstavlja dosad najveće ulaganje u cestovnu infrastrukturu na području općine – rekao je načelnik.

Općina Velika Ludina završila je i modernizaciju dijela nerazvrstane ceste Ulice Gaj koja povezuje naselja Vidrenjak i Mala Ludina. Ukupna vrijednost radova modernizacije ove prometnice je oko 114 tisuća eura, a iznos od 42.000 eura financiran je putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Taj običaj šireg hrvatskog sela lokaliziran je u Mikloušu poprimajući specifičnosti tog sela te se odvija po kazivanjima starijih suseljana Prikazuje dio života hrvatskoga sela Zapovijed pod lipom - seoski običaj koji nas vraća u stara vremena POTPISIVANJEM ugovora počela je faza izgradnje posljednjih 5 kilometara dionice Koridora Vc u Baranji do granice s Mađarskom, koji će autocestom povezati Republiku Hrvatsku sa sjeverom Europe Autocestom povezati Hrvatsku sa sjeverom Europe Potpisan ugovor za završetak koridora 5c u Hrvatskoj PROJEKT približava način funkcioniranja Distributivnog centra za voće i povrće Zagrebačke županije Utrka za nagradu European Enterprise Promotion Awards za 2023. Nacionalni kandidat u kategoriji Podupiranje održive tranzicije