Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska 154 pregleda
Natalitet je sve lošiji

U virovitičkoj bolnici lani rođeno 37 djece manje, broj konstantno pada od 2010.

bebe
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Natalitet je, prema riječima voditelja Odjela za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica Jadranka Šegregura, na podučju Virovitičko-podravske županije sve lošiji, a zabrinjavajuće je da je svake godine u bolnici tridesetak poroda manje. Takav trend bilježe i druga rodilišta

Odjel za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica, na kojemu je prošle godine rođeno 37 djece manje u odnosu na 2016.,  posjetili su u srijedu virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. 

bebe Izumiranje stanovništva Sve je gore i gore: u devet mjeseci 14.856 više umrlih nego rođenih

Župan Andrović predao je prigodne darove Danieli Šokec, majci dječaka Leona, prvog dijeteta rođenog ove godine u Općoj bolnici Virovitica. U ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović prigodan dar uručila joj je i ravnateljica bolnice Mirjana Peček. Leon je drugo dijete Daniele i Ivana Šokec iz Pitomače. 

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin prigodnim je darovima čestitao Maji Meter, majci prve bebe rođene ove godine s područja grada Virovitice.

bebe Pronatalitetna politika Rekorderi u naknadama za bebe: za prvo dijete čak 10.000 kuna

Prošle godine u virovitičkoj Općoj bolnici  u 618 poroda rođeno je 624 djece.  Prema riječima Jadranka Šegregura, voditelja Odjela za ginekologiju i porodništvo, broj rođene djece kontinuirano pada od 2010. godine.

- Natalitet na području županije je sve lošiji i zabrinjavajuće je da svake godine imamo tridesetak poroda manje - rekao je dr. Šegregur, napominjući da takav trend, nažalost, bilježe i druga rodilišta u Hrvatskoj.

Povećana naknada za bebe u Općini Maruševac Poboljšanje nataliteta Općina već treći put ove godine podijelila novac za novorođenčad