Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Druga revija

U Zagrebu predstavljeno više od 170 sorti vina

Predstavljeno je više od 170 vrsta vina i 30-ak vrsta sireva
1/11
Foto: Zagrebačka županija
Upravo je u sklopu revije održana i promocija autohtone sorte vina “Kraljevina Zelina“, berba 2018.

Više od 170 vrsta svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti vina te 30-ak vrsta sireva predstavljeno je na 2. reviji najboljih vina Zagrebačke županije u hotelu The Westin Zagreb u nazočnosti brojnih vinara, enologa, ugostitelja i ljubitelja vina.

Foto: Zagrebačka županija

Održan susret gospodarstvenika Zagrebačke županije Drugi po ostvarenim prihodima kod poduzetnika, dobiti po zaposlenom...

– Zagrebačka županija brojnim potporama kontinuirano podupire razvoj vinogradarstva i poljoprivrede u cjelini, a u ovoj godini za to je osigurala više od 15 milijuna kuna. Uvjeren sam da će te potpore, kao i sama Revija vina doprinijeti promoviranju vinara i Županije kao vinorodne regije čija vina osvajaju priznanja na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima – kazao je župan Stjepan Kožić dodavši da će natječaji za potpore u poljoprivredi biti raspisani tijekom tjedna.

Zagrebačka županija s pet milijuna trsova u samom je vrhu u Hrvatskoj po broju vinara, vinskih etiketa i vinskih cesta te je predvodnica u promociji vina s Vinskom kraljicom koja se kontinuirano kruni od 2003. godine. Tako je bilo i na ovogodišnjoj reviji koju je uz aktualnu vinsku kraljicu Zagrebačke županije Mateju Hercigonju uveličala i slovenska vinska kraljica Meta Frangež, dok su slovenski vinari bili posebni gosti izlagači.

Foto: Zagrebačka županija

Otvorenju revije nazočili su predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U sklopu revije 38 vinara iz devet vinogorja Zagrebačke županije predstavilo je svoja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti. Upravo je u sklopu revije održana i promocija autohtone sorte vina “Kraljevina Zelina“, berba 2018. Inače, u Zagrebačkoj županiji osam vinara ima odobrenje za stavljanje u promet vina s oznakom robne marke „Kraljevina Zelina“. 

Obilazak novouređenih škola Župan Stjepan Kožić obišao osnovne škole u Prigorju Brdovečkom i Mariji Gorici Uređena školska kuhinja, bivši učiteljski stan postao je učionica, a dobili su i pametne ploče Izbor Vinske kraljice Zagrebačke županije Mateja Hercigonja nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije Vodi vlastiti OPG još od osamnaeste godine, a vino joj je strast od djetinjstva