Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
slavonski brod

U Zelenoj knjižnici educira se o zaštiti okoliša

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Putem nacionalne akcije “Pokrenimo zelene knjižnice”, kroz knjižnice i knjižničarska društva nastoji se senzibilizirati javnost o važnosti očuvanja planeta Zemlje

U brodskoj Gradskoj knjižnici u povodu Dana grada otvorena je tzv. Zelena knjižnica. Riječ je o projektu započetom 2011. u povodu Međunarodne godine biološke raznolikosti s ciljem edukacije javnosti i širenja svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša.

Na Sajmu je prezentiran dio zanimanja u pet sektora - strojarstvu, obradi drva, obradi tekstila, ugostiteljstvu i trgovini Sajam obrtničkih i industrijskih zanimanja Ovi učenici imaju znanje s kojim posao mogu pronaći odmah

Putem nacionalne akcije “Pokrenimo zelene knjižnice”, kroz knjižnice i knjižničarska društva nastoji se senzibilizirati javnost o važnosti očuvanja planeta Zemlje. Programska koordinatorica Brodskog ekološkog društva i predstavnica Zelenog foruma Iris Beneš zainteresirane je informirala o poljoprivredno-okolišnom programu u Programu ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. te o zajedničkoj poljoprivrednoj politici.

Osnivanje zelenog kutka u brodskoj knjižnici pomogli su Brodsko ekološko društvo i druge udruge okupljene u mrežu organizacija za zaštitu okoliša i prirode. 

Đuro Đaković Montaža: 'Pozivamo učenike na praksu koju plaćamo, a uvodimo i stipendije'