Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
27. godišnjica sjećanja na žrtve Široke Kule i okolnih mjesta

U znak sjećanja na nevine žrtve izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće

27. godišnjica sjećanja na žrtve Široke Kule i okolnih mjesta
1/6
Foto: Grad Gospić
Najmlađa žrtva bila je 13. godišnja djevojčica Verica Nikšić, a najstarija je imala 96 godina, Ivan Orešković

Povodom 27. godišnjice stradavanja mještana Široke Kule i okolnih mjesta u Domovinskom ratu, upriličena je komemoracija za 40 žrtava koje su u listopadu 1991.godine mučki ubijene. Najmlađa žrtva bila je 13. godišnja djevojčica Verica Nikšić, a najstarija je imala 96 godina, Ivan Orešković.

Hrvatska Kostajnica 12. rujna 1991. Obilježena 27. godišnjica proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice

U znak sjećanja na nevine žrtve u Širokoj Kuli su se okupila mnogobrojna izaslanstva koja su položila vijence i zapalila svijeće. Žrtvama su se poklonile obitelji stradalih, učenici 7.razreda OŠ dr. Franjo Tuđman iz Ličkog Osika, škole koju je pohađala i Verica Nikšić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, general-pukovnik Mladen Markač, ministar branitelja Tomo Medved, izaslanik župana, savjetnik za branitelje Milan Kolić, zamjenici  gradonačelnika Kristina Prša i Ivica Tomljenović, predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, načelnik PU Ličko-senjske Josip Biljan te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, priopćili su iz Grada Gospića.

Riječi molitve za sve žrtve izrekao je župnik Luka Blažević, a svetu misu u župnoj crkvi sv. Mateja služio je Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

U Gospiću održani Regionalni dani EU fondova REGIONALNI DANI EU FONDOVA Preuzmite prezentacije s edukacija u Gospiću