Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Održano državno natjecanje učenika strukovnih škola "WorldSkills Croatia 2024"

Učenici iz Varaždinske županije osvojili 29 posto svih zlatnih medalja

storyeditor/2024-05-16/1_world_skills_2024_strojarska_i_prometna__3_.jpg
Foto: Varaždinska županija NATJECATELJI su se s državnog natjecanja učenika strukovnih škola vratili s dvanaest zlatnih, pet srebrnih i jednom brončanom medaljom
Učenici iz županije osvojili čak 29 posto svih zlatnih medalja

S dvanaest zlatnih, pet srebrnih i jednom brončanom medaljom osvojenima na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola "WorldSkills Croatia 2024" učenici iz Varaždinske županije polučili su izvrsne rezultate na ovom najvećem događaju u obrazovanju u Hrvatskoj.

U 42 strukovne discipline natjecalo se više od 350 učenika iz više od 200 strukovnih škola. Iz Varaždinske županije bilo ih je trideset i troje, a uzme li se u obzir da se 14 učenika u 12 disciplina okitilo titulom državnih prvaka, u županiju je stiglo čak 29 posto svih zlatnih medalja. Tome treba pribrojiti još pet srebrnih i jednu brončanu medalju, no i napomenuti da je četvero učenika bilo blizu osvajanja medalja jer su osvojili odlična četvrta mjesta.

– Čestitam svim učenicima na izvrsnim rezultatima kojima su na najbolji mogući način predstavili sebe i svoju školu, ali i cijelu Varaždinsku županiju. Ovime se potvrdilo da su sva kapitalna ulaganja županije u obrazovanje itekako bila opravdana, posebno pokretanje pet centara izvrsnosti u strukovnom obrazovanju te regionalnih centara kompetentnosti u poljoprivredi i zdravstvu. Time smo stvorili dodanu vrijednosti i ostvarili novi iskorak – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Podsjetio je da je županija u ovoj godini 62 posto proračunskih sredstava usmjerila upravo u obrazovanje.

– Naš prioritet i dalje će biti stvaranje sustava jednakih šansi, pri čemu svakom našem učeniku želimo omogućiti da svoj puni potencijal ostvari u području koje ga zanima. Da upravo ulaganja u djecu i mlade donose rezultate, pokazalo se i na ovom državnom natjecanju učenika strukovnih škola iz cijele Hrvatske. Naši učenici su postali državni prvaci u nizu raznovrsnih disciplina: od cvjećarstva, stolarstva i soboslikarstva, preko modnog dizajna i tehnologija, arhitektonske tehnologije pa do poduzetništva, tajničkog poslovanja, kućnih instalacija, električnih instalacija, eko laboratorija, vožnje motornih vozila te prometne tehnologije i logistike – rekao je župan Stričak. 

Na štandu su pripremili promotivne materijale koji promiču kružno gospodarstvo, održive materijale i edukaciju Posao i drugi projekti Komunalac sudjelovao na Tjednu karijera storyeditor/2024-05-17/PDC_9629.jpg Obnova i opremanje U školu u Suhopolju uložen 88.751 euro storyeditor/2024-05-20/PXL_200524_114869319.jpg Brodsko-posavska županija ponosna na Gabrijela Gabrijel je pružio svijetli primjer mladima kojim putem trebaju ići