Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Brodsko-posavska županija ponosna na Gabrijela

Gabrijel je pružio svijetli primjer mladima kojim putem trebaju ići

storyeditor/2024-05-20/PXL_200524_114869319.jpg
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL ŽUPANIJA je Gabrijelu dodijelila iznos od 5000 eura kako bi mu olakšala napredovanje
Župan Danijel Marušić u svom je uredu primio i nagradio novog europskog boksačkog prvaka u poluteškoj kategoriji Gabrijela Veočića

Župan Danijel Marušić ugostio je boksačkog europskog prvaka u poluteškoj kategoriji Gabrijela Veočića i njegova oca i trenera Peru Veočića. U finalu ovogodišnjeg Europskog prvenstva Gabrijel je osvojio naslov europskog prvaka u poluteškoj kategoriji, ali to nije ni prvi ni jedini Gabrijelov uspjeh. Naime 2022. godine postao je prvak Europe do 22 godine na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, a 2023. godine izborio je finale s četiri pobjede i osvojio srebro na Europskim igrama u Krakovu, gdje je osigurao i olimpijsku normu za Ljetne olimpijske igre u Parizu ove godine.

Sanja olimpijsku medalju

Gabrijel se boksom bavi otkad zna za sebe. Rukavice je, kako sam kaže, prvi put obukao dok je još bio u pelenama. Nakon Hrgovića 2015., on je drugi boksač u povijesti koji je donio europsko zlato u Hrvatsku. Poslije tog veličanstvenog uspjeha svima su porasli apetiti, očekivanja od nastupa na Olimpijskim igrama sada su najviša moguća. No njemu to ne stvara pritisak.

– Prošlo je godinu dana otkako sam se kvalificirao na Olimpijske igre, cijelo se vrijeme pripremam za njih i nadam se što boljem rezultatu. Europsko zlato mi je još jedan poticaj i dokaz da sam pri svjetskom vrhu u svojoj kategoriji, mislim da mogu uzeti olimpijsku medalju – rekao je Gabrijel.

Gabrijelov otac, izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Veočić također je ostvario brojna sportska postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima u boksu, postigao velike rezultate u radu s mladim sportašima, a zbog trenerskih uspjeha Hrvatski boksački savez proglasio ga je najboljim trenerom. Prepoznajući njegove uspjehe, Brodsko-posavska županija ove mu je godine zato dodijelila godišnju nagradu – kovanicu od zlata.

– Ovo je Gabrijelu šesta europska medalja, tako da mogu reći da smo već šesti put dokazali da smo na pravom putu. Svemu tome prethodio je mukotrpan rad. Mi smo godinama trenirali po podrumima i skladištima i tek smo prije nekoliko godina dobili primjerene uvjete – istaknuo je Pero Veočić.

Poticaj za izvrsnost

Županija potiče izvrsnost, ulaže u sport, a zbog iznimnih uspjeha Gabrijelu je odlučila dodijeliti 5000 eura kako bi mu olakšala daljnje napredovanje u zaista izvrsnoj karijeri. Župan Danijel Marušić naglasio je kako se radi o skromnom i pametnom mladom čovjeku koji pruža svijetli primjer mladima kojim putem trebaju ići.

– Svi smo u Brodsko-posavskoj županiji ponosni na Gabrijela. Naravno, da bi netko postao europski prvak, to iziskuje jako puno truda i odricanja. Možda nismo ni svjesni koliko je ovo povijesni trenutak. Sportski je život jako težak, bez obzira na to što svi na to gledamo nekako s užitkom. Iza toga stoje suze i znoj. On pronosi glas ne samo svog grada i županije, nego cijele Hrvatske. Želim mu svu sreću u sportskom i privatnom životu, a mi ćemo ga sigurno podržavati koliko budemo mogli. Gabrijel i Pero to su kao ljudi i sportaši zaslužili – poručio je Marušić.

storyeditor/2024-05-18/Gradonacelnica_i_zapovjednik_DVD-a_Rude.jpg Namijenjeno za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru Novo vozilo stiglo u DVD Rude, blagoslovio ga velečasni Darko Banfić storyeditor/2024-05-19/smz_a_slager_kuce__1_.jpg Umirovljenička naselja gradit će se i u Kutini i Popovači Sagrađeno 35 kuća u Županijskom naselju Zelenjak u Sisku storyeditor/2024-05-17/MZB.jpg Suradnja Međimurske županije i HGSS-a Stigla velika pomoć u spašavanju – psić Whispers