Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Namijenjeno za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru

Novo vozilo stiglo u DVD Rude, blagoslovio ga velečasni Darko Banfić

storyeditor/2024-05-18/Gradonacelnica_i_zapovjednik_DVD-a_Rude.jpg
Foto: Grad Samobor POVEĆANJE OPERATIVNOSTI Ključeve je zapovjedniku DVD-a Boži Planinčiću uručila gradonačelnica Petra Škrobot

Novo vatrogasno vozilo koje će povećati operativnost dobilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Rude, a ključeve je zapovjedniku Boži Planinčiću uručila gradonačelnica Petra Škrobot. Planinčić je istaknuo kako se radi o vozilu marke Steyr, snage motora 134.1 kW koje je namijenjeno za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru na nepristupačnom terenu, a moguće je izvršiti gašenje i početnih požara na prometnim sredstvima kao i na objektima niskog požarnog opterećenja. Vozilo je opremljeno visokotlačnom pumpom te vitlima za brzu navalu sa spremnikom za vodu do 2000 litara.

Gradonačelnica Petra Škrobot poželjela je vatrogascima što manje intervencija naglasivši kako je važno da su spremni i opremljeni za sve moguće situacije u kojima se očekuje njihovo djelovanje, u čemu će sigurno pomoći novo vozilo. Vatrogascima je poželjela puno uspjeha u radu te istaknula kako će Grad i nadalje ulagati u vatrogastvo kao i u druge projekte značajne za Rude.

Predsjednik DVD-a Rude Ivan Fresl izrazio je zadovoljstvo što su ispunili zadani cilj, a to je zamjena starog vozila novim.

– Uz pomoć Grada i Vatrogasne zajednice uspjeli smo kupiti ovo vozilo koje će nam biti od velike koristi, jer je prilagođeno terenu na kojem djelujemo – istaknuo je. Okupljene je pozdravio i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora, Zdenko Jednar zahvalivši Gradu na financijskoj pomoći pri nabavi vozila te poželjevši DVD-u Rude puno uspjeha u daljnjem radu.

Nakon svečane primopredaje vozila zahvalnice za pomoć Gradu Samoboru i Vatrogasnoj zajednici u nabavi vozila uručio je predsjednik DVD-a Rude Ivan Fresl, a zapovjednik Božo Planinčić uručio je zahvalnicu za predan rad predsjedniku Društva Ivanu Freslu.

Primopredaji vozila su uz članove DVD-a Rude nazočili i predstavnici susjednih vatrogasnih društva Cerje i Manja Vas, a vozilo je uz prigodnu molitvu uz zagovor kod svetog Florijana blagoslovio velečasni Darko Banfić, župnik Župe svete Barbare iz Ruda. Prije primopredaje vozila održana je sveta misa kod kapele sv. Florijana u Cerju. 

storyeditor/2024-05-17/MZB.jpg Suradnja Međimurske županije i HGSS-a Stigla velika pomoć u spašavanju – psić Whispers Zainteresirani gradjani na Zrakoplovnom danu AirVG mogli su vidjeti zrakoplove Rafaleie tijekom letackom programa Manifestaciju su organizirali Velika Gorica i Međunarodna zračna luka Zagreb Velikogorički aeromiting okupio brojne zaljubljenike u zrakoplovstvo storyeditor/2024-05-20/Revija_4.jpg U sklopu revije održane su i utrke 1. kola Croatia kupa Natjecatelji u jednopregu i dvopregu stigli iz cijele zemlje