Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NOVA RANGIRANJA

Učenici Međimurske županije među najboljima u upisima na visoka učilišta

Foto: Međimurska županija
Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je ljetos 96 maturanata koji su na državnoj maturi ostvarili najbolje rezultate

Prema novim rangiranjima iz Školskog e-Rudnika Ministarstva znanosti i obrazovanja u vrhu ljestvice ponovno su maturanti iz Međimurske županije. Najveći postotak maturanata koji su u aktualnoj akademskoj godini upisali neko visoko učilište dolazi iz Zagreba (81 posto), a slijede Zagrebačka, Dubrovačko-neretvanska, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je ljetos 96 maturanata koji su na državnoj maturi ostvarili najbolje rezultate.

Među nagrađenima četvero ih je iz četiri škole u Međimurskoj županiji. U 2020. i 2021. godini međimurski maturanti postigli su najvišu prosječnu ocjenu na obaveznim predmetima u Hrvatskoj.

VISOKA 35 METARA Otkriveno da je najveća platana stara čak 213 godina Investirano 700.000 € Župan Dobroslavić obišao novouređenu Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik Teritorijalna strategija razvoja otoka Održana konstituirajuća sjednica otočnog partnerstva