Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Grad Đakovo dodijelio 79 stipendija, ukupno vrijednih 745.000 kuna

Učenicima 500, a studentima 1000 kuna mjesečno

Đakovo
Foto: Maja Muškić
Znatan je to porast broja stipendija, u odnosu na lani kada je bilo ugovoreno 25 stipendija i 45 učeničkih i studentskih kredita

Ugovore za 79 učeničkih i studentskih stipendija i financijskih potpora, ukupne vrijednosti 745.000 kuna, potpisao je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić s roditeljima, učenicima i studentima. Od ukupno 125 prijava na natječaj, njih 79 ostvarile su minimalne uvjete. Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno i dodijeljeno ih je devet, dok studentske stipendije i financijske potpore iznose tisuću kuna mjesečno i dodijeljeno ih je 70.

Đakovo Javna priznanja Đakova Prijave za nagradu Grada i Povelju zahvalnosti

– Do ove godine Grad Đakovo je imao sistem kreditiranja i učenika i studenata i u manjem dijelu model stipendiranja. Za ovu godinu odlučili smo se isključivo za stipendiranje. Za proračun Grada Đakova to znači da će gotovo 750.000 kuna biti financirano kroz stipendije, za razliku od prošle godine kada je bilo ugovoreno 25 stipendija i 45 učeničkih i studentskih kredita. Lani je za stipendije isplaćeno oko 125.000 kuna, a razlika govori sama o sebi, koliko je Grad Đakovo spreman pomoći školovanje – istaknuo je gradonačelnik. Mladima je poručio da će im stipendije pomoći da se fokusiraju na ono najbitnije, učenje, a roditeljima kako se nada da će im olakšati školovanje njihove djece.

Komunalni i prometni redari Đakovo ustrojilo prometno redarstvo Komunalni i prometni redari od sada su u službenim plavim odorama

– Stipendije su same po sebi nepovratne osim u slučajevima da se ne završi godina za koju je dobivena, ili ako učenik ili student zaključi ugovor o stipendiranju s nekim drugim stipenditorom – pojasnila je Jasmina Bagarić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Đakova. 

Marin Mandarić Široko Polje Nove pješačke staze za dva milijuna kuna