Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Potpisana 23 nova ugovora za stipendiranje učenika i studenata

Učenicima po 400, a studentima po 700 kuna mjesečno tijekom deset mjeseci

Foto: Šibensko-kninska županija
Uz potpisana nova 23 ugovora, od danas Šibensko-kninska županija stipendira ukupno 63 korisnika stipendije, i to 15 učenika i 48 studenta

Župan Goran Pauk potpisao je ugovore s 8 učenika i 15 studenata koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju za školsku, odnosno akademsku godinu 2019./2020.

Ugovore sa stipendistima prošlog je tjedna u sjedištu Istarske županije u Puli potpisao zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin STIPENDIJE Budući liječnici primat će 2200 kuna mjesečno i raditi na području Istre

Uspjeh u školovanju

Potpisane su 23 nove stipendije, i to osam stipendija za učenike strukovnih srednjih škola za deficitarna zanimanja te 15 studentskih stipendija, istaknuli su iz Šibensko-kninske županije i dodali da su od 15 studentskih stipendija njih sedam dobili studenti prve godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, četiri studenta viših godina sveučilišnih studija te četiri studenti stručnih studija. Od osam učeničkih stipendija pet stipendija dobili su pak kuhari, jedan konobar, jedan pekar i jedan stolar.

– Uz potpisana nova 23 ugovora, od danas Šibensko-kninska županija stipendira ukupno 63 korisnika stipendije, i to 15 učenika i 48 studenta. Visina učeničke stipendije iznosi 400 kuna mjesečno, a studentska 700 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini – istaknuli su iz županije i dodali da je župan učenicima i studentima poželio uspjeh u daljnjem školovanju.

– Nemojte da vaša sudbina ovisi o drugima, nego o vama samima. Kreirajte sami svoju budućnost jer vi ste nada i budućnost svih nas – poručio je župan Pauk i čestitao im božićno-novogodišnje blagdane.

Suradnja Županije i HŽ-a Studentima jeftinija karta za vlak i u 2020. godini

– Financijska potpora ima za cilj našim učenicima i studentima poboljšati materijalni status, a ujedno ih i motivirati za odabir zanimanja traženih na tržištu rada te im omogućiti da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji.

Jednak iznos i u 2020.

Šibensko-kninska županija za stipendiranje učenika i studenata svake godine osigurava u proračunu sredstva iz svojih izvornih prihoda, za 2020. godinu planira osigurati 410 tisuća kuna što je u visini ove proračunske godine.

Isto tako za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova osigurat će se iznos od 220 tisuća kuna, dakle za javne potrebe u visokoškolskom obrazovanju ukupno će se osigurati 630 tisuća kuna, što je na razini prošle godine – istaknuli su iz Šibensko-kninske županije.