Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Poticanje lokalnog sporta

Učenicima podijeljeno 390 kompleta dresova

Oprema je nabavljena za 26 školskih sportskih društava
1/21
Foto: Kristijan Toplak
Sport i sportaši najbolji su ambasadori, kako Hrvatske u svijetu, tako i naše sredine diljem Lijepe Naše. Na nama je omogućiti našoj djeci najbolje moguće uvjete da se bave sportom – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz tajnicu Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Doru Međimorec, podijelio je sportsku opremu učenicima osnovnih škola u Suhopolju, Mikleušu i Orahovici te u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina. Riječ je o dresovima, markerima, loptama... Naime, Virovitičko-podravska županija i Školski sportski savez Virovitičko-podravske županije aplicirali su na natječaj za sufinanciranje sportskog programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja Središnjeg državnog ureda za šport.

Foto: Kristijan Toplak

Tim je, kao i sredstvima Virovitičko-podravske županije, kupljena oprema za 26 školskih sportskih društava diljem županije. Školska sportska društva s područja Virovitičko-podravske županije dobila su tako ukupno 390 kompleta dresova.

– Sport i sportaši najbolji su ambasadori, kako Hrvatske u svijetu, tako i naše sredine diljem Lijepe Naše i na tome im neizmjerno hvala. Na nama je omogućiti našoj djeci najbolje moguće uvjete da se bave sportom – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U svakoj su školi podjeli opreme nazočili ravnatelji – Anto Škraba u Suhopolju, Darko Špoljarić u Slatini, Dragan Kraljik u Mikleušu i Maja Škraba u Orahovici te Saša Topić, predsjednik Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.

Foto: Kristijan Toplak

Župan je tom prigodom s učenicima zaigrao stolni tenis, ali i uhvatio u ruke i rukometnu loptu te tako odmjerio snage u sportovima kojima se oni bave. A djeca su se itekako razveselila novoj opremi u kojoj će i dalje marljivo trenirati.

Gimnazija Petra Preradovića Završeni radovi na Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici Energetskom obnovom škole uštedjet će se 57 posto toplinske energije