Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
EDUKACIJA

Učili kako unaprijediti pružanje turističkih usluga posjetiteljima

Čazma
Foto: Grad Čazma
Turisti koji vrijeme provode u ruralnim destinacijama mlađe su i srednje dobi, prosječnih ili iznadprosječnih primanja, a putuju s obitelji i prijateljima.

Najveći čazmanski projekt “Čazma Natura” pripremio se do najmanjih detalja pa se tako osim fizičkog posla, provode i online edukacije kako bi svi dionici u turizmu mogli što bolje i kvalitetnije sudjelovati u razvoju i pružanju usluga u turizmu.

“DRUKČIJE” MARTINJE Radionica o digitalizaciji u poljoprivredi

Edukacije je proveo Institut za turizam iz Zagreba, a sadržaj je bio usmjeren na „Ruralni i zeleni turizam“. Sudionici su bili djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ, djelatnici Turističke zajednice grada Čazme te lokalno stanovništvo. Nesumnjivo da su prostor grada Čazme i Bjelovarsko-bilogorske županije bogati turističkim atrakcijama odnosno resursima i svakako zaslužuju bolju afirmaciju, kako za lokalne posjetitelje, tako i za posjetitelje iz cijele Hrvatske, a i šire.

Iz tog razloga naglasak edukacije bio je na upravljanju posjetiteljima i za lokalne turističke vodiče. Potražnju za ruralnim turizmom u kontinentalnoj Hrvatskoj, prema podacima iz 2019. uglavnom čine domaći posjetitelji, iako ruralne destinacije sve više privlače strane posjetitelje.

Vukovarsko-srijemska županija pridaje veliku pozornost kakvoći hrane, što je i europski trend Kako do kvalitetne i sigurne hrane Edukacija za ocjenjivače kakvoće hrane

Turisti koji vrijeme provode u ruralnim destinacijama mlađe su i srednje dobi, prosječnih ili iznadprosječnih primanja, a putuju s obitelji i prijateljima.