Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Vježba operativaca na gradskim bazenima

Učinkovite snage zaštite i spašavanja

Foto: pozega.hr
Vježba je nazvana “Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.”

Na požeškim Gradskim bazenima izvedena je vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite. Riječ je o vježbi provedenoj u skladu s Pravilnikom o vrstama i načinu provođenja vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite i odluke gradonačelnika Grada Požege o vrstama i načinu provođenja vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Radost u vijećnici Požeške bebe na prijmu kod gradonačelnika

Tema vježbe pod nazivom “Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.“ bila je uvježbavanje operativnih snaga zaštite i spašavanja za djelovanje u situaciji nekontroliranog ispuštanja tehničkog plina (klor) na gradskom bazenu. Uz Grad Požegu kao organizatora, u vježbi su sudjelovali ravnateljstvo civilne zaštite, služba za civilnu zaštitu Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega i Zavod za hitnu medicinu.

– Znamo da ovdje imamo opasne tvari koje u najgorem slučaju mogu rezultirati ozbiljnim posljedicama. Iznimno smo zadovoljni brzinom, aktivnošću i svim djelovanjima koje su naše snage prezentirale – istaknuo je gradonačelnik Darko Puljašić.

Vježba je provedena s ciljem postizanja novih sposobnosti te poticanja izgradnje integriranog sustava zapovijedanja u akcijama zaštite i spašavanja, provjere procedura i planova postupanja, koordinacije sudionika, uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti, provjere samodostatnosti te podizanja razine informiranosti stanovništva o aktivnostima subjekata zaštite i spašavanja. 

HGSS stanica Požega Uz 50. obljetnicu napokon se uselili u novi dom