Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Europski dan jezika

Učite jezike! Oni su barijera, ali i poveznica!

Foto: pozega.hr
Svatko tko bude znao jedan strani jezik više, vrijedit će više i moći će sebi i svojoj obitelji u budućnosti osigurati bolji i kvalitetniji život

Učenici i učitelji požeških osnovnih i srednjih škola kroz pjesme, kvizove i ankete na različitim jezicima pokazali su važnost učenja stranih jezika, promicanja jezične raznolikosti te poticanje cjeloživotnog učenja.

Mladi inovatori iz HSCB-a Požega Požeškim inovatorima pet medalja

Manifestacija koju je u povodu Europskog dana jezika organizirala OŠ Antuna Kanižlića bila je prilika da mladi proslave jezičnu raznolikost, nauče ponešto o multikulturalnosti i shvate važnost učenja stranih jezika, kulture i različitih civilizacija.

– Svatko tko bude znao jedan strani jezik više, vrijedit će više i moći će sebi i svojoj obitelji u budućnosti osigurati bolji i kvalitetniji život. Europska unija danas je velika zajednica i nitko vas ne ograničava da svoje školovanje nastavite u bilo kojem od prestižnih učilišta u Europi. Jezik je bitan, on je barijera, ali i poveznica. Putujte Europom, iskusite nove izazove i znanja i vratite se da zajedno gradimo boljitak. Stoga pored najljepšeg jezika na svijetu, a to je hrvatski, svakako usvojite znanje barem još jednog svjetskog jezika – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić okupljenim učenicima.

POŽEGA PAMETNI GRAD Predstavljena aplikacija koja omogućuje uvid u državno poljoprivredno zemljište