Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
POTPISANI UGOVORI

Udrugama, ustanovama i vjerskim zajednicama čak 434.000 eura iz proračuna

Udruge u Koprivničko-križavačkoj županiji
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Župan Darko Koren zadovoljan što je osigurano više novca nego lani i što je više prijavljenih udruga i programa

Koprivničko-križevačka županija ove je godine osigurala više od 457 tisuća eura za sufinanciranje projekata i programa brojnih udruga, umjetnika, vjerskih zajednica i kulturnih ustanova. Za ovu su godinu, tako, potpisani ugovori s oko 150 udruga, ustanova u kulturi i vjerskih zajednica. Za financiranje programa i projekata 29 udruga za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja izdvojeno je 44.540 eura. Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo da je osigurano 17.000 eura više nego lani te je više prijavljenih programa.

Županija je potpisala ugovore i s ukupno 81 udrugom iz Domovinskog rata, udrugama s područja odgoja, obrazovanja i ostalih aktivnosti, udrugama s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom te udrugama umirovljenika. Ukupno im je dodijeljeno 121.000 eura, što je više nego prethodne godine.

Na potpori brojnim aktivnostima Županiji i županu zahvalile su predsjednica udruge Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje i sportsku rekreaciju Petra Čolig Šarić te tajnica Društva žena Đelekovec Snježana Čempuh Vulić.

Potpisani su i ugovori s ravnateljima županijskih ustanova u kulturi – knjižnica i muzeja iz Koprivnice, Đurđevca, Križevaca i Virja te koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta – kojima je dodijeljeno 41.000 eura. Osim njih, Županija kontinuirano sufinancira rad Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, osigurala je 38.500 eura za sufinanciranje bibliobusne službe u Koprivnici i Križevcima te je sa 100.000 eura pomogla nabavu novog koprivničkog bibliobusa.

Potpisani su i ugovori o sufinanciranju programa i projekata vjerskih zajednica s područja županije. Ove godine će se iz proračuna sa 152.400 eura sufinancirati projekti zaštite i održavanje sakralnih objekata, programi vjerskih manifestacija i obilježavanja blagdana 29 vjerskih zajednica, što je 57.000 tisuća eura više nego pretprošle godine.

storyeditor/2024-07-05/dvorac_inkey_2.jpg Najveća investicija u kontinentalni turizam Derutni dvorac Inkey pretvara se u sjajan biser kontinentalnog turizma Grade se tri nova rotora, dva dječja vrtića i škola na području grada Novo priznanje Osječko-baranjskoj županiji Europska Amazona i 1250 kilometara biciklističke rute