Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko-dalmatinska županija

Udrugama za razvoj i promociju ICT sektora 110 tisuća kuna

internet
Foto: Andreas Franke/DPA/PIXSELL/ilustracija
Najmanji iznos koji udruga može tražiti za projekt je 2000 kuna, a najveći 50.000 kuna

Splitsko-dalmatinska županija raspisala je 110.000 kuna vrijedan natječaj za financiranje projekata udruga iz područja razvoja i promoviranja ICT sektora u ovoj godini, natječaj je otvoren do 19. travnja.

Među mjestima na koja se odnosi program je i Zagvozd kraj Imotskog “Tu je tvoj dom” - SDŽ pomaže mladim obiteljima u ruralnim područjima Županija daje do 120.000 kn za gradnju ili obnovu kuće

Popularizacija razvoja softvera, digitalnih usluga i servisa, stručne edukacije iz područja IT-a, povezivanje lokalnog IT sektora, prioritetne su aktivnosti koje udruge mogu provesti organiziranjem natjecanja, stručnih predavanja i okupljanja, naprednim školama programiranja, stručnim IT edukacijama i radionicama na temu razvoja softvera, usluga i servisa usmjerenih na zapošljivost u IT sektoru ili pokretanje vlastitog IT startupa.

Najmanji iznos koji udruga može tražiti za projekt je 2000 kuna, a najveći 50.000 kuna.

Po kojem kriteriju će se projekti birati, kako se može ostvariti prednost u financiranju i tko nema pravo prijave na Natječaj detaljno je opisano u Uputama za prijavitelje koje su, sa svim pratećim informacijama, objavljene na mrežnim stranicama Splitsko-dalmatinske županije.

Na izlazu Dugopolje tijekom turističke sezone prođe u prosjeku oko 20.000 automobila dnevno HAC započeo radove na projektu dogradnje čvora Dugopolje Do početka turističke sezone za Split dva izlazna traka s autoceste