Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
POTPORE

Udrugama za zaštitu okoliša i prirode Županija daje 300.000 kn

Šibenčani u novoj godini poručuju da se moramo brinuti za okoliš
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Prioritet će kod dodjele sredstava imati projekti u sklopu kojih će se provoditi edukacije na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životni stil s ciljem smanjenja količine otpada

Zagrebačka županija ove će godine poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 300.000 kuna.

Prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji čiji je program usmjeren na zaštitu okoliša i prirode.

crikvenica Više od 4 milijuna kuna za rad udruga

Najmanji iznos potpore po projektu iznosi 5000, a najveći 40.000 kuna. Prednost će imati udruge i druge neprofitne organizacije koje prijave programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije.

Prioritet će kod dodjele sredstava imati projekti u sklopu kojih će se provoditi edukacije na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životni stil s ciljem smanjenja količine otpada. Također, prednost će imati projekti kojima se nastoje očuvati zaštićena područja te projekti čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprečavanje njihovog ponovnog nastajanja, kao i projekti za zaštitu zraka, tla i vode te projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca.

Dodijeljena sredstva za projekte dugoselskih udruga Za kulturu i humanitarne djelatnosti 785.000 kuna

Natječaj je otvoren do 11. travnja, a prijaviti se može elektronski, putem sustava e-Prijave ispunjavanjem obrasca i učitavanjem propisane dokumentacije koja se u roku od sedam dana šalje preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Prijava na javni natječaj - NE OTVARAJ, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili osobno na istu adresu.