Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Održana svečana sjednica

Udvostručena sredstva za Vatrogasnu zajednicu

Vatrogasna skupština
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Vatrogasna zajednica grada Kutine održala je svečanu sjednicu kojoj je, uz brojne vatrogasce, nazočio i župan Ivan Celjak. Vatrogasna zajednica grada Kutine krovna je organizacija kutinskog vatrogastva, a obuhvaća 20 dobrovoljnih vatrogasnih društava te po jednu javnu vatrogasnu postrojbu, profesionalnu postrojbu u gospodarstvu i industrijsko dobrovoljno društvo.

– Uvijek trebamo čestitati i zahvaliti našim vatrogaskinjama i vatrogascima na tome što su u svakom trenutku spremni riskirati vlastite živote kako bi spašavali naše živote i imovinu. Sisačko-moslavačka županija je u odnosu na 2021. godinu udvostručila proračun za županijsku Vatrogasnu zajednicu. U proračunu za 2021. godinu bilo je predviđeno nešto manje od 100 tisuća eura, a danas u proračunu imamo previđeno više od 200 tisuća eura za vatrogaskinje i vatrogasce s područja naše županije. Za Vatrogasnu zajednicu SMŽ-a uređujemo prostor u zgradi Komande u Sisku koji će biti u funkciji od rujna. Ravnomjerno ulažemo u sva područja županije pa tako i u vatrogastvo – istaknuo je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija objavila je nedavno Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije koji je otvoren do 15. svibnja 2024. godine, a intenzitet bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi do 100 % prihvatljivih troškova.

storyeditor/2024-05-03/smz_a_skager_hitna_2.jpg Od 100 ljudi koji dožive srčani zastoj samo ih deset preživi Zavod za hitnu medicinu SMŽ-a obilježio Nacionalni dan hitne pomoći storyeditor/2024-05-03/smz_b_slager_sporzum_hgss.jpg Stiže i novi motorni čamac HGSS-u za nabavu opreme Županija daje 34.000 eura Festival srednjih škola MANIFESTACIJA U Sisku održan 2. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije