Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Tečaj MRMI u Slavonskom Brodu

Uigrani i osposobljeni za izazove masovnih nesreća

1/6
Foto: Brodsko-posavska županija
Tečaj je, uz zdravstvene djelatnike, okupio i djelatnike policije, vojske i vatrogasaca

U brodskoj Općoj bolnici održan je tečaj medicinskog odgovora na masovne nesreće – Cro MRMI u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva. Nastavak je to kontinuirane edukacije na području sustavnog odgovora na izazove masovnih nesreća koja je u Slavonskom Brodu, uz zdravstvene djelatnike, okupila i djelatnike policije, vojske i vatrogasaca.

SLAVONSKI BROD Održan Svjetski kup u akrobatskom rock'n'rollu, sudjelovalo više od 600 natjecatelja

– Bolnicu ne čine samo zgrade i aparati, nego i ljudi koji su se ovdje u Slavonskom Brodu uspjeli dobro organizirati i prezentirati svoje znanje. Radujemo se što je ovo primjer multidisciplinarnog pristupa rješavanju kriznih situacija, pa su s nama i vatrogasci, policija i sve krizne službe zajedno. Ponosan sam što mogu reći da brodsko znanje ima europsku kvalitetu – rekao je dr. Josip Samardžić, ravnatelj brodske bolnice.

SLAVONSKI BROD Punom parom: Nastavlja se s radovima na gradskim prometnicama

Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, naglasio je kako su ovakvi tečajevi i vježbe spašavanja važni kako bi se testirale, uigrale i usavršile sve službe koje igraju značajnu ulogu u velikim nesrećama i kriznim situacijama.

– Mi smo, nažalost, prošle jeseni imali sličnu situaciju u eksploziji Rafinerije u Bosanskom Brodu, kada se pokazalo da su naše žurne službe u vrlo kratkom roku poduzele sve mjere i aktivnosti – rekao je Bošnjaković.