Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Obrazovanje

Ulaganja u OŠ Draškovec i PŠ Zasadbreg

Osnovna škola Draškovec
Foto: Međimurska županija

Župan Matija Posavec obišao je Osnovnu školu Draškovec gdje je završeno opremanje kuhinje vrijedno oko 11.000 eura. Uz niz adaptacijskih radova, nova kuhinja opremljena je konvekcijskom pećnicom i perilicom suđa, izvijestila je Županija.

Ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić rekla je da se radi o velikoj pomoći za djecu, nastavnike i zaposlenike u kuhinji. OŠ Draškovec pohađa 96 učenika. Potpisan je i ugovor za rekonstrukciju područne škole u Zasadbregu, kako bi se i u toj školi uvela jednosmjenska nastava. Ugovor je vrijedan 622.836 eura. Uredit će se prostorija u podrumu, prizemlju te na katu i tavanu objekta, a predviđena je, kako je rečeno, i dogradnja sanitarnih prostorija.

Projekt "Mlado Međimurje" pokrenuli su, napominju, prije nekoliko godina mladi međimurski vinari koji su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina međimurska županija Predstavljena mlada vina po uzoru na svjetske vinske regije Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da je revitalizacija bivših vojnih objekata primjer dobre prakse ne samo na nacionalnoj već i na europskoj razini VELEUČILIŠTE Projekt LORI za odgoj u STEM-u vrijedan tri milijuna eura Dejan Buvač Priznanje Odlikovanje Dejanu Buvaču za kulturu