Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Susret gradonačelnika i predstavnika vjerskih zajednica

Ulagat će se u crkvu u Velimirovcu

Foto: Grad Našice
Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo suradnjom

Tradicionalno, na početku nove godine gradonačelnik Josip Miletić primio je predstavnike vjerskih zajednica iz Našica i okolice. Osvrnuli su se na rad u 2019. te predstavili prijedloge za suradnju u 2020.

Velika obnova kulturne baštine Dvorci Pejačević – Veliki i Mali – dobit će novo ruho vrijedno gotovo 100 milijuna kuna

Na sastanak su stigli iz Župe sv. Antuna Padovanskog fra Zoran Bibić, fra Marijan Vidović, fra Franjo Tomašević, đakon fra Ivica Janjić, vojni kapelan don Antonio Mikulić, iz Župe Gospe Fatimske župnik Patrik Alatić, iz župe sv. Marka Evanđelista iz Markovca Našičkog župnik Nikola Leg te predstavnici Evanđeoske pentakostne crkve u Našicama pastor Zdravko Kleščik i njegova kći Marta. Svi su zahvalili Gradu na potpori, posebice na uređenju župne crkve u Našicama te na obnovi kapelice u Markovcu Našičkom.

– Posebno mi je drago osvrnuti se na suradnju u 2019., koja je bila izvrsna, pa moram napomenuti da smo kao Grad dosta i financijski pomogli u Župi Markovac, a ove ćemo godine sredstva usmjeriti prema Velimirovcu. Tradicionalno pomažemo u Našicama s obnovom samostana te obnovom kapelice Uzašašća Gospodinova – naveo je gradonačelnik.

Grad Našice ulaže u primarnu zdravstvenu zaštitu, ali i vjersku infrastrukturu Dom zdravlja Našice dobit će novu zgradu od 500 četvornih metara, ali i nove odjele

– Kao župnik i gvardijan mogu izraziti zadovoljstvo jer mislim da smo ostvarili naše poslanje u onoj mjeri u kojoj smo mogli, tako u duhovnom smislu pratimo naše vjernike kojima nije lako. Ono što nas ipak raduje jest to da u ovim teškim vremenima vodimo brigu o našim materijalnim dobrima pa gradonačelniku zahvaljujem na kontinuiranoj potpori – rekao je fra Zoran Bibić iz Župe sv. Antuna Padovanskog.