Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osijek

Ultrazvučna oprema vrijedna 2,2 milijuna kuna za domove zdravlja

osijek, bolnica
1/2
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Domovi zdravlja u Donjem Miholjcu i Osijeku dobit će ginekološki ultrazvuk nešto skuplji od 220.000 kuna, a Dom zdravlja Valpovo ultrazvučnu opremu za djelatnosti ginekologije, ginekološki ultrazvuk i linearnu sondu, u vrijednosti 255.000 kuna.

Predstavnici Osječko-baranjske županije i zagrebačke tvrtke "Medexpert" potpisali su u petakugovor o nabavi ultrazvučne opreme za pet domova zdravlja, ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna.

Dječja igrališta OGULIN Dječja igrališta ponovno spremna za upotrebu, postavljena oprema

Nabava opreme dio je projekta dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području Osječko-baranjske županije, vrijednog 23,8 milijuna kuna, od čega su 85 posto bespovratna EU sredstava.

Najvrijednija oprema nabavlja se za djelatnosti obiteljske medicine Doma zdravlja Našice - ultrazvučni aparat od 1,1 milijun kuna, dok će đakovački Dom zdravlja dobiti ginekološki i pedijatrijski ultrazvučni aparat vrijedan 407.000 kuna.

Domovi zdravlja u Donjem Miholjcu i Osijeku dobit će ginekološki ultrazvuk nešto skuplji od 220.000 kuna, a Dom zdravlja Valpovo ultrazvučnu opremu za djelatnosti ginekologije, ginekološki ultrazvuk i linearnu sondu, u vrijednosti 255.000 kuna.

HEP TURNIR SUDJELUJE 16 MOMČADI Osijek domaćin novog HEP Hrvatskog teniskog kupa

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i EU fondove Nataša Tramišak izvijestila je kako su do sada potpisani ugovori o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme vrijedne gotovo 12 milijuna kuna, od čega je oprema u vrijednosti 5,5 milijuna kuna već isporučena domovima zdravlja.

Uz opremanje, u svim domovima zdravlja obavljaju se infrastrukturni radovi. Tako je završena 3,2 milijuna kuna vrijedna prenamjena rodilišta Doma zdravlja Đakovo u ordinacije, u ambulantama osječkog Doma zdravlja u tijeku su radovi na postavljanju dizala i rampi radi pristupačnosti objektu osobama s invaliditetom, a uskoro počinje postupak javne nabave za dogradnju Doma zdravlja Našice.

Projekt vrijedan 875 milijuna kuna Na Sušaku u Rijeci počela gradnja nove bolnice za majku i dijete

Dožupan Goran Ivanović podsjetio je kako je provedba projekta počela u prosincu 2017. godine i trajat će do 1. lipnja 2020. godine. Smatra da će se time podići kvaliteta ukupne zdravstvene zaštite i dijelom rasteretiti rad osječkog KBC-a i našičke Županijske bolnice.

Ovakva oprema već je davno trebala biti u ambulantama kako pacijenti ne bi morali zbog manjih pregleda ići u bolnice u Osijeku i Našicama, sada će to moći obaviti kod svog liječnika, rekao je Ivanović.