Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U proračunu izdvojeno 600.000 kuna

Umirovljenicima i nezaposlenima božićnice, a učenicima stipendije

Foto: Grad Sveta Nedjelja
Pravo na Božićnice imaju umirovljenici s osnovnom mirovinom u iznosu do 2.501, kunu s prijavljenim prebivalištem na području Svete Nedelje

Ukupno 55 stipendija dodijelio je prošlog ponedjeljka gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, a svečanom potpisivanju Ugovora o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2018./2019., koji je gradonačelnik potpisao sa stipendistima, prisustvovali su i njegovi zamjenici Marija Hršak i Dario Nađi.

Za stipendije je u Proračunu Grada osigurano 600.000 kuna, a dodijeljene su u sedam kategorija. Učeničke stipendije od 600 kuna mjesečno dobilo je deset učenika deficitarnih zanimanja, a pet je stipendija dodijeljeno učenicima na osnovu kriterija izvrsnosti.

sjednica gradskog vijeća Povećavaju se božićnice i vraća 24-satno dežurstvo ljekarne

Studenti će pak od grada dobiti 900 kuna mjesečne stipendije, a njih je dodijeljeno pet u obrazovnim programima prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dvadeset stipendija preddiplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, pet stipendija diplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, a isto toliko dodijeljeno je najboljim studentima na osnovu kriterija izvrsnosti.

Od prošlog je ponedjeljka u tijeku i isplata božićnice od 150 kuna koju dobivaju i umirovljenici i nezaposleni. Ove božićnice mogu se podići u zgradi,”Stare pošte” na adresi M. Stilinovića 7 do petka, 21. prosinca, u vremenu od devet do 15 sati.

Pravo na Božićnice imaju umirovljenici s osnovnom mirovinom u iznosu do 2.501, kunu s prijavljenim prebivalištem na području Svete Nedelje, a obzirom da će se nezaposlenost dokazivati popisom nezaposlenih osoba s područja grada Sveta Nedelja, nezaposleni ove godine ne trebaju odlaziti po potvrdu u Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Čazma pomoć socijalno najugroženijim Po prvi put Grad će isplatiti božićnice umirovljenicima