Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
pomoć socijalno najugroženijim

Po prvi put Grad će isplatiti božićnice umirovljenicima

Čazma
Foto: Grad Čazma
Rok za podnošenje zahtjeva i potrebne dokumentacije je od 21. studenog do 5. prosinca 2018. godine.  Zahtjevi se podnose u Gradskoj upravi, Trg Čazmanskog kaptola 13, Čazma, 1 kat

Po prvi puta Grad Čazma isplatit će božićnicu svojim najstarijim sugrađanima, odnosno onima čija mirovina ne prelazi 1500 kuna.

PLANOVI ZA RAZVOJ TURIZMA u ČAZMI Vidikovac na vodotornju postaje prava turistička atrakcija

Do sada je u vrijeme božićnih blagdana Grad Čazma isplaćivao bonove ukupne vrijednosti 25.000 kuna svojim socijalno najugroženijim sugrađanima. Ove godine fond za božićnicu u Gradskome proračunu iznosi oko 60.000 kuna.

"Svaki od naših starijih sugrađana s mirovinom do 1500 kuna primit će od Grada Čazme božićnicu u iznosu od 150 kuna. Smatramo to malim znakom pažnje prema onima koji su odradili svoj radni vijek i koji to svakako zaslužuju", istaknuo je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

'aktivni u zajednici' Dnevne aktivnosti za starije od 65 godina

Kako bi ostvarili pravo na  pomoć, umirovljenici trebaju u Gradsku upravu Grada Čazme donijeti kopiju osobne iskaznice i dokument s OIB-om (ako nije naveden na osobnoj iskaznici), kopiju zadnjeg odreska mirovine (tuzemna i/ili inozemna) ili izvod iz banke na kojemu je vidljiv iznos mirovine – uzimaju se u obzir ukupna primanja iz mirovinskog sustava (mirovina i zaštitni dodatak na mirovinu) i Zahtjev za isplatu, koji se može dobiti u Gradskoj upravi ili na www.cazma.hr.

Rok za podnošenje zahtjeva i potrebne dokumentacije je od 21. studenog do 5. prosinca 2018. godine.  Zahtjevi se podnose u Gradskoj upravi, Trg Čazmanskog kaptola 13, Čazma, 1 kat.

Božićnica će se isplaćivati u poslovnici FINE Čazma od 10. do 28. prosinca 2018. godine.

uoči svih svetih Za lokalna groblja Grad Čazma predvidio 130.000 kn