Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
ArtiKa festival i KAbina na Trgu u Karlovcu

Umjetnici će trg na četiri dana pretvoriti u dnevni boravak

Street Art
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Posjetitelji će tako moći uživati u koncertima, izložbama, plesu, radionicama od keramike, društvenim igrama Šetnja kroz Karlovac, eksperimentalnom crtanju, jazz večerima

Na karlovačkom Trgu bana J. Jelačića u ponedjeljak 10. srpnja bit će postavljena art pozornica, a i Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić osmislit će i urediti trg poput dnevnog boravka koji će udomiti art program, odnosno Festivala ArtiKa i KAbinu, što će trajati četiri dana, a sve u sklopu proslave 438. rođendana grada. 

- Željeli smo oživjeti zapušteni, a važan dio grada. Na tom će mjestu, opušteni kao u svom dnevnom boravku, Karlovčani moći četiri dana uživati u koncertima, razgledati izložbe, a u srijedu pogledati i izložbu food dizajn, u sklopu koje ćemo pokazati posebne dekoracije napravljene od hrane, ako novi trend u posluživanju hrane. Koncerti, izložbe, ples, radionice od keramike, društvene igre Šetnja kroz Karlovac, eksperimentalno crtanje, jazz večer, sve je to dio programa - kazala je Aleksandra Podrebarac iz Udruge Carpe Diem, koja je uz Udrugu Izvan Fokusa organizator Festivala ArtiKa. 

Filip Trezner iz Udruge Izvan fokusa kazao je da će građani sve dane na Trgu moći napisati svoju rođendansku čestitku gradu na papirić i objesiti je na drvo želja. Sve će želje biti postavljene na balone i na rođendan 13. srpnja bit će puštene u zrak.