Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
otkrila i recept za dugovječnost

Upoznajte najstariju Hrvaticu - živjela u 5 država, doživjela 3 rata,...

Najstarija Hrvatica - Anđa Perić
1/2
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
– I da, znam da sam starija od Hajduka –

Najstarija stanovnica Republike Hrvatske, Anđa Perić iz Kotlenica kod Dugopolja u subotu je u krugu svoje obitelji proslavila 108 rođendan, priopćili su iz Splitsko-dalmatinke županije.

Anđa Perić je rođena 13. listopada 1910. godine, ima sina i dvije kćeri, četiri unuka, tri praunuka i praunuku, živjela je u pet država i doživjela tri rata. U školu nije išla, ali je čitav svoj život teško radila. Tako bi svaki dan pješačila 25 kilometara do Sinjskog polja, a na leđima nosila teret. Sadila je kukuruz i krumpire, radila u polju i uzgajala životinje.

Predstavljanje županijskih potpora na Hvaru i Visu Čelnici obilaze županiju i građanima prezentiraju pogodnosti koje nude Na Hvaru i Visu najviše pitali za poticaje ribarstvu i OPG-ovima

Anđin sin Vlade (75), koji se zajedno sa suprugom brine o majci, rekao je da je "zalegla" nakon što joj je prije deset mjeseci umro brat u 96. godini. Kaže Vlado da baka Anđa nije uzela tabletu zadnjih deset godina, a i prije bi znala govoriti "uzet ću ako bol ne mine".

Kada je pitaju je li vrijeme zvati svećenika za sakrament posljednje pomasti, malo zašuti i onda kaže da još nije vrijeme.

Baka Anđa je rekla da je recept za dugovječnost skladan obiteljski život i dobre neviste.

 – I da, znam da sam starija od Hajduka – kazala je okupljenima baka Anđa Perić.

Anđi Perić rođendan je čestitao, uz načelnika Općine Dugopolje Pericu Bosančića i Zlatka Ževrnju, i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

utakmica Imotski Županija i Hajdukove legende utakmicom otvorili sportski centar