Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Župan Andrović posjetio Općinu Čačinci

Uređeni škola, vrtić, sportske prostorije...

storyeditor/2024-09-20/a_vrtic_cacinci_foto_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak Vrtić u Čačincima

Župan Igor Andrović posjetio je Općinu Čačinci i sastao se s načelnikom Alenom Jurencem. Tom je prilikom obišao i čačinačku Osnovnu školu Antuna Gustava Matoša, u kojoj je ove godine saniran strop u kuhinji te je uređeno pročelje. Investicija je to od oko 30.000 eura, koje je osigurala Virovitičko-podravska županija.

Obišli su i prostore NK Mladost u Čačincima, kao i novouređeni Dječji vrtić Lipa, koji su lani stradali u poplavama. Za sanaciju ta dva objekta Vlada RH izdvojila je 620.000 eura. U vrtić je, istaknuto je, upisano 80 mališana, a Općina za sufinanciranje njihova boravka izdvaja 230.000 eura.

Izaslanstva Virovitičko-podravske županije obišla su i sanirani propust ispod željezničke pruge, koji kod svake veće kiše nije uspijevao propuštati vodu pa je dolazilo do poplava. Vrijednost te investicije HŽ infrastrukture bila je 350.000 eura. Istodobno, obišli su i prvi dio asfaltirane dionice koja vodi od Paušinaca prema Obradovcima. Drugi dio će se odraditi iduće godine, čime će se značajno smanjiti putovanje između dviju općina, Crnca i Čačinaca.

– Obišli smo brojne investicijske projekte koji su ili gotovi ili su u tijeku, a njihova je vrijednost veća od 4 milijuna eura. Zajedno s Općinom Čačinci radimo na mnogim projektima. Značajna su ulaganja u obrazovanje, a obišli smo i dječji vrtić, propust ispod željezničke pruge koji je napravila HŽ Infrastruktura i koji će spriječiti buduće poplave na ovom području – istaknuo je župan Igor Andrović. 

Novo vozilo Hitne Virovitičko-podravska županija Hitna služba u Orahovici bogatija za novo vozilo storyeditor/2024-09-13/a_vlak_foto_kristijan_toplak.jpg Javni poziv Besplatan prijevoz vlakom za studente storyeditor/2024-09-13/a_suhopolje_skola1_foto_kristijan_toplak.jpg Cjelodnevna nastava Ugovoreno 1,36 milijuna eura