Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
POTPISAN SPORAZUM O ZAJEDNIČKOM FINANCIRANJU

Uređenje komunalnog dijela luke Račišće

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Potpisnici su obišli radove na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula i rekonstrukciji lukobrana ACI marine u Korčuli

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Ivan Šale i ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić potpisali su u Korčuli sporazum o zajedničkom financiranju uređenja komunalnog dijela luke Račišće. Vrijednost ovog projekta je oko dva milijuna kuna. Planirano je postavljanje pontonskog gata sa sidrenim sustavom za 74 plovila, komunalno opremanje te uklanjanje otpada iz podmorja luke.

Dubrovačko Gradsko vijeće donijelo je novi prostorno-planski i urbanistički okvir Usvojene odredbe GUP-a koje štite prostor i sprečavaju devastaciju

– Komunalne luke su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji veliki infrastrukturni projekti, što je program koji radi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Mi smo maksimalno iskoristili financijska sredstva za uređenje komunalnih luka i za izgradnju drugih projekata na području lučke infrastrukture. Projekti su vrijedni više od 700 milijuna kuna. Radi se o devet projekata lučke infrastrukture od nove luke Polačišće i na Pelješcu luke Perna, imamo i zahvat na rekonstrukciji lukobrana Puntin, projekt lučkog terminala u Veloj Luci, izgradnju luke na otoku Lastovu u Ublima, proširenje rive u Trpnju i rekonstrukciju rive na otoku Koločep. Potpisali smo i financiranje za proširenje luke u Cavtatu – napomenuo je Dobroslavić. Potpisivanjem ovog sporazuma stekli su se uvjeti da Županijska lučka uprava Korčula može pokrenuti postupke javne nabave za odabir izvođača radova i nadzor građenja.

PRVI NJIHOV TROFEJ Pobjedu Kupa ''Ružice Meglaj-Rimac'' odnijele košarkašice dubrovačke Raguse

– Planiramo da će se do kraja godine odraditi prva faza ovog projekta koji će biti završen do ljeta 2022. godine – najavio je Tvrdeić.

Zamjenik Šale izjavio je da ga veseli što osim ove lučice postoji još projekata za komunalne lučice.

– Većina naših sugrađana imat će siguran i kvalitetan vez, a govorimo o ljudima koji od mora i za more žive – istaknuo je Šale.

Nakon potpisivanja obišli su radove na projektu rekonstrukcije lukobrana Puntin – luka Korčula i radove na rekonstrukciji lukobrana ACI marine u Korčuli.