Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
REKONSTRUKCIJA CESTE

Uređenje županijske ceste Plesmo – Stara Subocka

Foto: Grad Novska
Do kraja mjeseca, prema najavi predstavnika izvođača radova, nanijet će se dva sloja asfalta, postaviti potrebna signalizacija i poslovi bi trebali biti završeni

Radovi na rekonstrukciji kolničkog traka, koji su počeli u listopadu prošle godine, na županijskoj cesti ŽC 3249, Plesmo – Stara Subocka, nastavljeni su protekli tjedan. Do sada su obavljeni radovi proširenja cestovnog traka na oko pet metara, posebno u zavojima, uređenje odvodnih kanala i ruba površine uz cestu te asfaltiranje proširenih dijelova.

RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKIRANJA U SREDIŠTU NAŠICA Sagradit će se više od 200 parkirališnih mjesta

Radi se oko 4,3 kilometra uređenja županijske ceste, a s prethodno završenim radovima u dužini 2,7 kilometra kroz naselje Plesmo ukupno će se obnoviti sedam kilometara ove važne prometnice.

Nakon završetka zimskog perioda izvođači radova su ponovno na terenu i do kraja mjeseca prema najavi predstavnika Zajednice izvođača radova, nanijeti će se dva sloja asfalta, postaviti potrebna signalizacija i poslovi bi trebali biti završeni.

Prije početka završnih poslova, gradilište ceste obišli su ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ Stipo Šapina, gradonačelnik Novske Marin Piletić i predstavnici izvođača.

Grad Našice uspješan u povlačenju EU sredstava Od obnove dvoraca i trgova do rekonstrukcije zgrade mrtvačnice dani

Radove financira Županijska uprava za ceste i Grad Novska, a istaknuli su kako su kroz ovo partnerstvo u protekle četiri godine mandata ŽUC i Grad Novska rekonstruirali većinu županijskih cesta, a uz ulice i odvojke u protekle četiri godine rekonstruirano je i uređeno oko 15.000 metara prometnica na području Novske.

Županijska cesta ŽC 3249, Plesmo – Stara Subocka, važna je ne samo mještanima već i posjetiteljima Parka prirode Lonjsko polje.