Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKIRANJA U SREDIŠTU NAŠICA

Sagradit će se više od 200 parkirališnih mjesta

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Većina radova bit će završena u sljedeća od dva do četiri mjeseca, ističe gradonačelnik Miletić

U Našicama uskoro započinje gradnja novih parkirališnih mjesta na trima lokacijama. Počet će treća faza radova u Ulici braće Radića, od Tavanačke ulice do Ulice žrtava fašizma, gdje će se urediti kompletna infrastruktura, cesta, staze te nova parkirališna mjesta. Investicija je vrijedna približno četiri milijuna kuna, a dio sredstava sufinancira i Županijska uprava za ceste.

Grad Našice uspješan u povlačenju EU sredstava Od obnove dvoraca i trgova do rekonstrukcije zgrade mrtvačnice

Drugo gradilište bit će u Franjevačkoj ulici, gdje će se urediti veliko parkiralište s javnom rasvjetom. Također, uredit će se parkiralište i ispred Dječjeg vrtića Zvončić Našica kako bi se omogućio kvalitetniji i sigurniji pristup vrtiću. U prvoj fazi radova tog parkirališta izgradit će se 11 novih parkirnih mjesta.

Našički gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će se u gradu urediti više od 200 parkirnih mjesta te će se time riješiti cjelokupni problem parkiranja u središtu grada.

– Želimo povećati broj parkirnih mjesta, ali i osigurati kvalitetnije parkiranje u samom središtu grada. Nedavno je uređeno parkiralište pokraj teniskih terena, radi se parkiralište na Trgu Isidora Kršnjavoga, radit će se veliko parkiralište na istočnoj strani uz Veliki dvorac Pejačević, a bit će i novih parkirnih mjesta na našičkoj tržnici. Većina radova bit će završena u sljedeća dva do četiri mjeseca, nakon čega ćemo moći puno komotnije funkcionirati u prometnom smislu – izjavio je Miletić.

MEĐUGENERACIJSKI KONCEPT Grade pješačke staze, rasvjetu, uređuju okoliš

Gradonačelnik se zahvalio županu Ivanu Anušiću na potpori u realizaciji projekata u gradu, gradskoj upravi te svima onima koji sudjeluju u realizaciji projekata.