Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
MEĐUGENERACIJSKI KONCEPT

Grade pješačke staze, rasvjetu, uređuju okoliš

Foto: Lipički compas
Radove su obišli lipički gradonačelnik Vinko Kasana i njegov zamjenik Slobodan Katunar, u pratnji Marijana Strganca, direktora Lipkoma

U Vukovarskoj aveniji u Lipiku djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Lipkom započeli su izgradnju novih pješačkih staza, uključujući i dogradnju javne rasvjete. Radove su obišli lipički gradonačelnik Vinko Kasana i njegov zamjenik Slobodan Katunar, u pratnji Marijana Strganca, direktora Lipkoma.

RADOVI U LIPIKU Prvi grad oslobođen u ratu dobit će dostojan spomen-park

Kako portal Lipički compas doznaje od direktora Strganca, prva faza radova obuhvaća izradu pješačkih staza, što uključuje iskope, ugradnju betonskih rubnjaka i postavljanje betonskih kocki. Druga faza radova podrazumijeva dogradnju javne rasvjete, odnosno ugradnju električnih instalacija, postavljanje rasvjetnih stupaca i LED lampi.

Dakle, uređuju se zelene površine oko stambenih zgrada 7 i 9, a dječje igralište bit će dopunjeno dodatnom opremom. Također, postavit će se i nadstrešnica/ sjenica namijenjena druženjima svih stanovnika.

Rezultat predanog i kontinuiranog rada Lipik je drugi najuspješniji grad u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava

– Nakon uređenja fasada na višestambenim zgradama najavili smo da ćemo ići u uređenje okoliša, tako da je ovo svojevrstan nastavak planiranih aktivnosti – istaknuo je gradonačelnik Kasana, naglasivši pritom kako je ovo tek početak zaokruživanja jedne cjeline koja će sa svojim sadržajem biti na zadovoljstvo građana svih generacija, ali i na ponos svih Lipičana.