Izbornik
Naslovnica Gradovi Lipik
RADOVI U LIPIKU

Prvi grad oslobođen u ratu dobit će dostojan spomen-park

Foto: Lipički compas
Park će biti smješten u produžetku Udinske ulice, nasuprot željezničke pruge

Izvođenje radova na prvoj fazi izgradnje budućeg Spomen-parka Domovinskog rata u Lipiku koji će biti smješten u produžetku Udinske ulice, nasuprot željezničke pruge, obišli su lipički gradonačelnik Vinko Kasana i Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Lipika.

Rezultat predanog i kontinuiranog rada Lipik je drugi najuspješniji grad u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava

Kako piše Lipički compas, već sad se naziru vizure lipičkog Spomen-parka, čiju će osnovnu kompoziciju činiti livada promjera četrdesetak metara, a bit će obrubljena stazom. Na jednom dijelu vanjskog ruba nalazit će se zid s uklesanim imenima poginulih hrvatskih branitelja. S vanjske strane zida bit će postavljeni izložbeni primjerci ratnog naoružanja, a u neposrednoj blizini će biti sagrađen objekt s pripadajućom memorijalnom sobom i prostorom za branitelje.

Zadovoljan viđenim, gradonačelnik Vinko Kasana rekao je kako će se ove godine završiti prva i druga faza izgradnje parka, koja podrazumijeva podizanje zidova i stavljanje objekta pod krov.

AKO EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA DOPUSTI MoslaVina u planu za 28. i 29. svibnja

– Ovo je mali doprinos kojim se na dostojanstven način želimo odužiti našim braniteljima koji su dali živote za domovinu. Lipik je prvi oslobođeni grad u Domovinskom ratu, a podnio je goleme ljudske žrtve i materijalna razaranja – rekao je Kasana te dodao kako će ovo biti jedno primjereno mjesto za odavanje počasti hrvatskim braniteljima, ali i mjesto koje će sa svojom šetnicom, klupama i zelenilom biti u funkciji građana Lipika te postati dio jednog opuštajućeg gradskog života.