Izbornik
Naslovnica Gradovi Lipik
“AKTIVNA HRVATSKA”

Brojni Lipičani vježbali na gradskim bazenima

Foto: Lipički compas
Program je vodila poznata hrvatska voditeljica i fitnesstrenerica Renata Sopek

Vodeći sportsko-edukativni projekt “Aktivna Hrvatska” prvi je put održan u Lipiku. Sportski duh bio je itekako prisutan na gradskim bazenima na kojima su se okupili brojni Lipičani željni vježbanja i rekreacije.

Program je vodila poznata hrvatska voditeljica i fitness-trenerica Renata Sopek, dok su sam trening vodili kineziolog Ivan Antunović i trenerice i treneri Karla Kaurić, Tina Živković i Karlo Kligl, svojedobno najbolji sportaš Lipika. Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te uz podršku HOO-a i Hrvatske liječničke komore.

ravnatelju ansambla Lado Zvonimiru Ljevakoviću postavljena bista Ljetna sezona na lipičkim bazenima započela uz nastup ansambla Lado

Međutim, kako je istaknula voditeljica Renata Sopek, trening u Lipiku ne bi mogli realizirati bez pomoći Grada Lipika i gradske Turističke zajednice. Lipički gradonačelnik Vinko Kasana rekao je da Lipik ide u smjeru da bude grad zdravog življenja, a taj zdravi duh osjeća se i na gradskim bazenima.

Trening u Lipiku bio je koncipiran tako da ga se može raditi i poslije samostalno u vlastitom domu. Lipičanin Karlo Kligl, jedan od 
voditelja treninga, za Compas je izjavio kako mu je drago da se ovakva sportsko-edukativna manifestacija održava upravo u njegovu rodnom kraju.

– Ponosan sam što ću vježbačima demonstrirati kako izgleda jutarnji trening te potaknuti što veći broj svojih sugrađana da im tjelovježba postane svakodnevna rutina – rekao je Karlo prije početka treninga.