Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Petrinja

Uručeno 40 gradskih stipendija

1/2
Foto: Grad Petrinja
Vi ste na jedan način i mladi ambasadori Petrinje i Grad na ovaj način želi biti društvo znanja u kojem ćete vi danas-sutra biti spremni tim svojim znanjem preuzeti odgovornost za dobar život u Petrinj, rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović

- Ova stipendija pomoći će nam u usavršavanju našega znanja, u napredovanju u našem pozivu i jednog dana vraćanju Petrinji svega što nam je omogućila za naš uspjeh - rekla je Lana Sučec, studentica 3. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu zahvalivši se u ime 40 petrinjskih studentica i studenata na dodijeljenim stipendijama za akademsku godinu 2019./20.

Petrinja Projekt zaštite stoljetnih lipa koje su posadili još Napoleonovi vojnici

Njima su ugovori o stipendiranju predani u Gradskoj vijećnici, a odluke kojim će narednih 12 mjeseci od Grada Petrinje primati 700 kuna mjesečno, uručio im je gradonačelnik Darinko Dumbović.  

- Želja mi je da vam pomognemo, vama mladim ljudima koji na neki način preuzimate odgovornost u svojoj sredini. To je odgovornost znanja i svega onog što ćete stjecati kroz svoje školovanje, kroz vaše studiranje. Vi ste na jedan način i mladi ambasadori Petrinje i Grad na ovaj način želi biti društvo znanja u kojem ćete vi danas-sutra biti spremni tim svojim znanjem preuzeti odgovornost za dobar život u Petrinji - rekao je gradonačelnik pozvavši studente da se nakon završetka studija vrate u svoj grad i ostanu u njemu.

- Želim vam od srca da uspijete i da i kroz buduće školovanje imate dobre ocjene. Bez znanja nema ništa. Ono za što ste se opredijelili neka vam bude cilj do kojeg morate doći. Nikad nemojte stati. Mi ćemo vam biti podrška i uz ova skromna financijska sredstva, ako negdje „zapne“, pokucajte na vrata Grada koja su vam uvijek otvorena - poručio je Dumbović studentima.

Ugovori sa Županijom Stipendija od 600 kuna za još 25 studenata

Uz ostvarene ECTS bodove i uspjeh na fakultetu, postignuća na natjecanjima, osvojene nagrade i objavljene znanstvene radove te socijalni status, bodove je nosila i deficitarnost zanimanja. Odlukom Gradskog vijeća određeno je deset deficitarnih zanimanja za gradsko područje (farmacija, logopedija, socijalna pedagogija, elektrotehnika i informacijska tehnologija, računarstvo, strojarstvo, psihologija, medicina, dentalna medicina i građevinarstvo).