Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Uskoro energetska obnova vrbovečkog Doma zdravlja EU sredstvima

Energetska obnova zgrada u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Županija očekuje ove godine i europska sredstva za energetsku obnovu domova zdravlja u Jastrebarskom i Zaprešiću, a iduće godine planira se obnova ispostave Samobor, a 2020. godine ispostave u Ivanić- Gradu i Velikoj Gorici

Uskoro kreće 2,1 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrade ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Vrbovcu. Više od polovine ukupne investicije tj. 1,1 milijuna kuna osigurano je europskim sredstvima, dok će preostali iznos osigurati Zagrebačka županija.

Župan Kožić obišao OŠ Dubrava Župan Kožić u obilasku Za energetsku obnovu OŠ Dubrava 7 milijuna kuna

"Priprema dokumentacije za javnu nabavu je u visokoj fazi, čekamo službeno potpisivanje Ugovora s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničkih tijela i radovi mogu početi", rekao je župan Stjepan Kožić izrazivši nadu da će se u sufinanciranje sredstava za koji je zadužena Županija uključiti i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Naime, očekuje se kako će MRRFEU raspisati Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini.

"Prethodnih godina Ministarstvo je temeljem ovakvog poziva osiguravalo i do 60% ukupnih troškova županijama i gradovima. Čim se poziv raspiše svakako ćemo se prijaviti i vjerujemo da ćemo i dobiti sredstva", zaključio je Kožić, priopćili su iz županije.

"S obzirom da želimo energetski obnoviti sve naše ispostave svaka financijska pomoć itekako je dobro došla“, dodao je.

Osim, za ispostavu u Vrbovcu, Zagrebačka županija očekuje ove godine i europska sredstva za energetsku obnovu domova zdravlja u Jastrebarskom i Zaprešiću. Iduće godine planira se obnova ispostave Samobor, a 2020. godine ispostave u Ivanić- Gradu i Velikoj Gorici.

Zagrebačka županija 'Vina od davnina' Otvorena prva boca vina Kraljevina Zelina berbe 2017.