Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Uručeni ugovori vrijedni 15,2 milijuna kn za obnovu Osnovne škole Rovišće

Uskoro kreće najveća obnova škola u županiji

Bjelovarsko-bilogorska županija
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Radovi podrazumijevaju obnovu krovišta, podova, zamjenu stolarije, ugradnju novog sustava grijanja, ugradnju nove rasvjete...

Ovih su dana uručeni ugovori za najveću obnovu škola u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o obnovi Osnovne škole Rovišće vrijednoj 15,2 milijuna kuna za koju je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš uručio ugovore vrijedne 7,8 milijuna kuna.

Taj je iznos osiguran iz europskih sredstava, dok je ostatak investicije u iznosu od čak osam milijuna kuna preuzela županija. Točnije, projekti su ukupne vrijednosti 16 milijuna kuna jer je u planu 
obnova i tamošnje školsko-sportske dvorane, kao i obnova Područne škole u Kraljevcu koja će državu i županiju stajati 830.000 kuna.

Posjet osnovnoj školi u Čazmi Pomoćnica ministrice posjetila OŠ “Čazma” u sklopu projekta “Škola za život” Novi program za bolje i kreativnije učenike

Među najviše zahvalnima za ovaj projekt svakako je ravnateljica OŠ Rovišće Blanka Klemić koja smatra kako je svaki korak u projektu više nego nužan za tu školu te se veseli uvjetima koji će dočekati školarce nakon obnove.

Adaptacija sportske dvorane

Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan svoju ulogu shvaća jako ozbiljno te smatra kako je njegova zadaća omogućiti što bolji standard žiteljima općine.

– Nije bitno radimo li nešto sami ili u partnerstvu sa županijom i ministarstvom, bitno je da se to odradi. I inače imamo dobru suradnju sa županom Bajsom te je ovo samo jedan od naših uspješnih projekata, ujedno i najveći – objasnio je Prišćan.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Valja istaknuti kako je školskoj zgradi i školsko-sportskoj dvorani predstoji kompletna obnova, koja između ostalog podrazumijeva obnovu krovišta, podova, zamjenu stolarije, ugradnju novog sustava grijanja, ugradnju nove rasvjete i niz drugih radova koji će u konačnici pridonijeti velikim energetskim uštedama.

Samim time otvara se prostor za nova ulaganja u škole poput obnove namještaja i inventara, a ušteđenim sredstvima i županija je ove godine u svom proračunu za tu svrhu osigurala 1,3 milijuna kuna.

Spomenimo, u Bjelovarsko-bologorskoj županiji trenutačno su u tijeku građevinski radovi obnove 11 školskih zgrada vrijedni 27 milijuna kuna, vezani uz prošli natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, među kojima su i radovi vrijedni 1,2 milijuna kuna na Područnoj školi u Predavcu koja spada pod Općinu Rovišće.

Stoga su pohvale za vrijedan rad i trud pristigle od Dubravka Ponoša, direktora Fonda.

Sastanak o gospodarenju otpadom Gospodarenje otpadom u BBŽ Bajs: Daleko smo od 50% razvrstanog otpada, ali to ćemo promijeniti

Znate što radite

–Često dolazim na bjelovarsko područje jer je rad na prijavama županije zaista impresivan. Samo za odgojno-obrazovne ustanove prijavili ste 13 projekata, vrijednosti veće od 30 milijuna kuna. Što se tiče ukupno prijavljenih projekata na natječaj Fonda, drugi ste na razini države s čak 39 prijavljenih projekata. To znači da znate što radite, ali i da imate energiju i volju za provođenjem istih – istaknuo je Ponoš.

Kada se završi projekt obnove škole, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs najavljuje i izdvajanje sredstava iz županijskog proračuna kojim bi se pokrio trošak obnove namještaja prikladnog za novo izdanje škole.

Zlatko Mađeruh Grubišno Polje Bara bi uskoro trebala postati privlačno vikend-izletište