Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
brodsko Veleučilište

Uskoro studiji iz STEM područja na engleskom jeziku

Veleučilište Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Projekt je vrijedan 1,6 milijuna kuna

Želeći internacionalizirati visoko obrazovanje, učiniti još jedan iskorak i ponuditi budućim akademskim građanima dodatne mogućnosti obrazovanja, Veleučilište u Slavonskom Brodu vrlo intenzivno osmišljava i pokreće nove projekte. Jedan od njih je i 1,6 milijuna kuna vrijedan projekt “STEM Eco&Energetics”, koji u stopostotnom iznosu financira Europska unija. Cilj koji žele ostvariti s partnerskim Veleučilištem u Požegi provođenje je studija iz STEM područja na engleskom jeziku.

HZZ Brodsko-posavska županija I do 2000 manje nezaposlenih

– Projekt će nam dobro doći jer se pripremamo za reakreditaciju izvođenja postojećih studijskih programa na engleskom jeziku. Tu mislim na programe ekološke poljoprivrede i ruralnog razvoja iz područja poljoprivrede te studij energetike s područja strojarstva – kaže prof.dr.sc. Krunoslav Mirosavljević, dekan brodskog Veleučilišta.

Ovim će putem na Veleučilištu ojačati kompetencije nastavnika, predstaviti se na međunarodnim sajmovima i pripremiti da u idućoj akademskoj godini pokušaju privući strane studente kojima će ponuditi studije na engleskom jeziku. Naglasak je na STEM području, vrlo traženom u Hrvatskoj i u Europskoj uniji.

– Uklopili smo se u tu priču jer dvije trećine naših studija su iz tog područja – poručio je Mirosavljević.

Brodska bolnica Brodska bolnica prati europske i svjetske trendove Uz daljnje kadrovsko jačanje, Klinička bolnica više neće biti samo san Pametne škole prekogranična suradnja Sve više pametnih škola u Brodskoj i Tuzlanskoj županiji