Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Brodska bolnica prati europske i svjetske trendove

Uz daljnje kadrovsko jačanje, Klinička bolnica više neće biti samo san

Brodska bolnica
Foto: bpz.hr
Ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić pohvalio se još jednom uspješnom godinom

Iza brodske Opće bolnice dr. Josipa Benčevića još je jedna uspješna godina u kojoj su ostvareni mnogi važni projekti, ali i započeti neki novi. U proteklom dvogodišnjem razdoblju zaživio je novi centralni sustav upisa pacijenata, proširen je i uređen Odjel za transfuziju, realiziran projekt dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, a nabavljeni su i mnogi vrijedni medicinski uređaji. Sve će to omogućiti daljnje praćenje suvremenih trendova na europskoj i svjetskoj razini.

Proračun sjednica Usvojen proračun od 832 milijuna kuna za 2019. Veća izdvajanja za sport, poljoprivredu, obrazovanje...

– S dva profesora, pet docenata i 27 doktora znanosti stvorili smo osnove za diplomski studij sestrinstva, a devet specijalista opće kirurgije i dva liječnika interne medicine primljena su u zvanje stručnog suradnika – asistenta na Medicinskom fakultetu u Osijeku. S nula kuna krenuli smo u mnoge projekte i našli se u elitnom društvu. Time smo učinili još jedan korak u napretku, pa mislim da Klinička bolnica više nije neostvariv san – rekao je na ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić.

U brodskoj bolnici trenutačno su zaposlena 1193 djelatnika, među kojima 241 liječnik, 537 medicinskih sestara i tehničara s prvostupnicima te 273 nemedicinska djelatnika. Nastavak nabavljanja opreme, daljnje usavršavanje osoblja, obnova zgrade neurologije, izgradnja helidroma te energetska obnova još pet bolničkih objekata samo su neki od planova s kojima se krenulo u novu 2019. Sa završetkom 40 milijuna kuna vrijednih projekata energetske obnove preostalih zgrada brodska će bolnica poprimiti novo, ljepše ruho.

– Konačni cilj je da pacijentima, uz što bolju opremu, omogućimo i bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a djelatnicima da budu na razini hrvatske i europske medicine – istaknuo je dr. Samardžić.

Posjet veleposlanice Dogovarana suradnja RH i Maroka Zgrada Digitalizirat će 50 tisuća listova U Brodskoj županiji počelo skeniranje dozvola za gradnju