Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Digitalizirat će 50 tisuća listova

U Brodskoj županiji počelo skeniranje dozvola za gradnju

Zgrada
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Digitalizirat će se sve postojeće građevinske dozvole u RH

U Brodsko-posavskoj županiji započelo je skeniranje akata za gradnju koji su izdani u razdoblju od 1968. do 2014. godine. Proces digitalizacije provodi se na temelju Sporazuma o suradnji na pilot-projektu digitalizacije postojećih građevinskih dozvola u RH. Osim administrativnog rasterećenja i nepotrebnih regulatornih troškova, digitalizacija dozvola za gradnju bit će korisna i svim građanima, pogotovo onima koji su takve dozvole izgubili.

Posjet veleposlanice Dogovarana suradnja RH i Maroka

Projekt bi trebao završiti za dva mjeseca, tijekom kojih bi se trebalo digitalizirati oko 50 tisuća listova.

– Proces digitalizacije provodi se na temelju sporazuma o suradnji na pilot-projektu digitalizacije postojećih građevinskih dozvola u Republici Hrvatskoj koji je, osim s Brodsko-posavskom županijom, potpisan još s osam upravnih tijela koja se bave poslovima prostornog uređenja i gradnje – navode iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola s predstavnicima Županije Razvoj školstva pridonijet će zaustavljanju odlaska mladih i obrazovanih

Jedinstveni informacijski sustav Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja namijenjen izdavanju akata za građenje “eDozvola” u primjeni je od 2014. godine, a implementiran je u upravnim odjelima županija, velikih gradova i gradova sjedišta županija koji obavljaju poslove izdavanja dozvola, izuzev upravnih odjela Primorsko-goranske županije, Grada Zagreba i Grada Rijeke koji imaju svoje sustave. Iz Ministarstva napominju i kako funkcionalnosti sustava eDozvola osiguravaju ujednačen postupak dobivanja dokumenata za područje cijele države, dok referentima omogućuju bržu obradu predmeta i efikasnije administracijske procese, ali i digitalnu arhivu svih priloga vezanih za zahtjev. 

Govedo podolac U cijeloj Hrvatskoj ostalo je tek tristotinjak grla podolskog goveda Uzgoj podolca treba brendirati Srednjoškolci Prekogranična suradnja županije i grada Šapca na projektu ROSIS4H Škola dobiva sustav za navodnjavanje, sušaru...